Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Parasiitti

Heikki Aittokoski katsoi Helsingin Sanomissa minun olevan täysin vailla historian tajua, kun luonnehdin perussuomalaisia parasiiteiksi. Ankara moite olisi todella ollut paikallaan, jos olisin näin tehnyt. Aittokoski on lukenut väärin. Olen luonnehtinut puoluetta nimeltä Perussuomalaiset rp. parasiitiksi, mutta en ole sanonut mitään sen kannattajista tai edes jäsenistä.

Aittokoski ei ole ainoa väärin lukenut. Myös moni perussuomalainen on kuvitellut, että pidän heitä parasiitteina: ”kyllä perussuomalaisten äänestäjät ovat veronsa maksaneet.” Sekaannus on syntynyt siitä, että puolueen nimi on monikollinen. Sekaannuksia siitäkin syntyisi, jos Kokoomuksen nimi olisi ”Kokoomuslaiset”.

Kerrattakoon, että pidän puoluetta parasiittina, koska se hyötöö taitavasti epäluottamuksesta päätöksentekijöiden ja kansan välillä, mutta ei esitä mitään realistista niiden epäkohtien poistamiseksi, joista tyytymättömyys kumpuaa. Sinänsä tämän epäluottamuksen aktivointi voi ennen pitkää johtaa johonkin myönteiseenkin.

Sovitaan, että kyse oli väärinkäsityksestä. Jos Aittokoski kuitenkin vaatii koko sanaa pois Suomen kielestä, olen erimieltä. Miksi köyhdyttää kieltä poistamalla siitä kokonainen käsite vain, koska Hitler on käyttänyt sitä.

Olen aiemmissa kirjoituksissani käyttänyt parasiitti-sanaa ennekin veroparatiisivaltioista ja kermankuorijakunnista, mutta kukaan ei ole ennen vetänyt natsikorttia esille. Olisi erittäin loukkaavaa käyttää ilmaisua parasiitti ihmisistä, mutta organisaatioista sitä voi mielestäni käyttää. Se on ilmaisuna tehokas.

Parasiitti voidaan toki korvata muilla ilmaisuilla, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita. Siipeilijä ja vapaamatkustaja ovat sinne päin, mutta eivät tarkoita samaa. En voisi mitenkään luonnehtia Perussuomalaiset rp:tä vapaamatkustajaksi.

Parasiittikunta on kuvaavampi kuin kermankuorijakunta, koska jälkimmäinen viittaa vain kunnan haluun valikoida itselleen edulliset asukkaat, mutta sivuuttaa sen, että tällainen kunta yleensä elää ilmaiseksi keskuskaupungin palvelujen varassa. Veroparasiittivaltio on minusta paljon kuvaavampi kuin veroparatiisivaltio, koska se luonnehtii sitä että tällainen valtio elää muiden kustannuksella eikä vain tarjoa suojaa veroja pakoileville. Alunperin käytin sitä tosin sanaleikkinä.

Parasiitin suomenkieliset käännökset ovat ”loiseläjä” ja ”loinen”, jotka eivät mielestäni ole käyttökelpoisia siinä merkityksessä, jossa minä parasiittia käytän. On aika vaikea kutsua Ceymansaaria ”loiseläjäksi”, koska ”eläjä” viittaa ihmiseen. Vahvasti eliöön viittaa myös ”loinen”.

En aio siis luopua parasiitti-termistä, mutta lupaan olla huolellisempi, ettei kukaan voi saada käsitystä, että kutsun joitakin ihmisiä parasiiteiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Mika. H

Sano vaan persuja reilusti parasiiteiksi. Ilman saivarteluakin.

Parasta mainostahan tuo on kyseiselle ryhmittymälle kun vastustaja heitä alatyylisesti haukkuu.

Erinomaisen mielenkiintoiset vaalit tulossa, vai mitä?

ps. Osmo. Kannattiko lähteä taas politiikkaan mukaan?

Peter Kreisler

Osmo Soininvaara, eikö sinulla ole mitään muuta kerrottavaa kuin valheet Jussi Halla-ahosta tai toisten nimittely loisiksi, tai miten nyt tahdot asian ilmaista. Muuten Caymansaarista tuli mieleeni tapaus jolloin vihreä liitto "uitti" konkurssifirmansa bulvaanien käsiin, eli kuinkas se nyt menikään, parasiittiin.

Käyttäjän partalainen kuva
Reijo Kamula

Soinivaara siteeraa Väyrystä, "en en minä niin ole sanonut, ja vaikka olisinkin sanonut niin, en minä niin tarkoittanut sanoa!" Selittelyn makuhan tuosta jää ja tilannetta kuvaa loistavasti kansanviisaus, "turha se on rypistellä, kun paskat on jo housuissa!"

Jukka-Pekka Vasara

Olisi hyvä jos kansalaiset alkaisivat laajemmin miettiä Parasiittisen Eliitin - käsitettä. Suomeen on luotu suuri joukko verorahoitteisia apparaatteja joiden toiminta ei ole hyödytöntä vaan peräti erittäin haitallista suomalaisille. Juuri näissä suojatyökeskuksissa valtapuolueiden kaaderit mehivät kk palkattuina systeemin kannattajina ja takuuhenkilöinä.

Näiden rahoitus poikki niin jopa notkahtaa paitsi virheet niin myös ihan kokoomukset ja keppulitkin.

Käyttäjän erkkihavansi kuva
Erkki Havansi

Soinin vaaran laukkaan säikäyttämä Soininvaara oli aikaisemmin arvostettu analyytikko; monet pitivät häntä älymystöläisenäkin.

turunen (nimimerkki)

Älymystöläisestä älämölöstöläiseksi. Viisaat vihreät ovat jo historiaa. Eero Paloheimo sammutti valot lähtiessään.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo
a. rahikainen

"Sovitaan, että kyse oli väärinkäsityksestä."

Ei muuten sovita. Sitä se ei ollut.

Osmo Soininvaara, selitä mitä selität. Kaikki me tiedämme mitä ja keitä todella tarkoitit. Perustelusi haisee. Yksikään puolue tai organisaatio ei tee yhtään päätöstä. Päätöksiä tekevät organisaatiossa toimivat ihmiset. Haukkumalla ja halveksimalla puoluetta haukuit paitsi puolueen jäseniä, myös kaikkia sen ehdokkaita äänestäviä. Meitä tavallisia suomalaisia, omia maanmiehiäsi.

Sinä ja koko puolueesi sen kannattajat mukaan lukien halveksitte tavallisia suomalaisia jotka uskaltavat olla asioista kanssanne eri mieltä. Te haluatte elättää koko maailman suomalaisten verorahoilla ja kutsutte niitä jotka eivät tähän suostu, parasiiteiksi. Te Vihreät haluatte viedä suomalaisilta näiden rahat, harrastukset ja itsemäärämisoikeuden ja kun nämä eivät tähän halua suostua, palkkioksi annatte maanmiehillenne halveksuntaa, ivaa ja ohjeita oikeaan elämään.

Todella suvaitsevaista.

"Sinänsä tämän epäluottamuksen aktivointi voi ennen pitkää johtaa johonkin myönteiseenkin."

Totisesti näin toivon. Toivon todella, että äänestäjät muistavat nämä teidän hyökkäykset ja älyttömyydet äänestyskopissa. Minäkin olen teitä Vihreitä joskus äänestänyt. Kadun nyt todella syvästi niitä paria erehdystäni, voin käsi sydämmellä vakuuttaa ettei tule toistumaan.

OUT.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

En minäkään koskaan ole pitänyt Osmo Soininvaaraa älykkönä. Hän on aikanaan tilastotiedettä lukenut, joka näki mahdollisuuden vihreisiin liittymisellä päästä nopeasti joihinkin mukaviin asemiin. Ja niinhan kävi.

Nyt Soininvaara on oman ilmoituksensa mukaisesti armollisesti tulossa kansanedustajaksi ja mustan ministeriauton takapenkille. Saattaapa näin käydä saattaapa hyvinkin. Vihreäthän tekevät ihan mitä hyvänsä päästäkseen hallitukseen. Sen ovat jo Anni sekä Tuija sanoneetkin.

Tuomas Hako

No kyllä tuossa parasiitiksi taidettiin puoluetta kutsua. Toisaalta puolue ovat sen jäsenet.

Minusta parasiitteja voisivat olla ihmiset, jotka haluavat salata historian siten kuin se tapahtui ja kriminalisoivat liian hyvät esitykset siitä.

Toimituksen poiminnat