Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.4.2011

Poikkeamishakemus Östersundomista

Lupaa rakentaa yksittäinen omakotitalo alueelle, johon suunnitellaan tiiviistä pientalokortteleita oli kertakaikkisesti mahdoton. Sinänsä hakijalla on ollut huonoa tuuria hankkeensa kanssa. Tiettävästi hänen kanssaan neuv otellaan maan vaihdosta niin, että hän voisi rakentaa talonsa muualla Östersundomissa.

Stora Enson talon suojelukaava

Talo on ulkomaisen sijoitusyhtiön omistuksessa, joka varmaankin on vähän harmissaan niistä tiukoista käyttörajoituksista, joita sisätilojenkin suojelu tuottaa.  On kuitenkin mahdollista rakentaa esimerkiksi ravintola talon ylimpään kerrokseen. Hotelliksi muuttaminen tuskin onnistuu.

Pienenä anekdoottina todettakoon, että tutkin joskus kaupungin Tilastokeskuksen julkaisemaa kaupunginosatilastoa. Sen mukaan Katajanokalla on yli 300 teollista työpaikkaa. Huonostipa tunnen kaupunginosaani, kun en ole tiennyt, että siellä on tehdas! Tiesin vain yhden pienen kirjapainon. Sitten oivalsin, että tämä ”tehdas” on Enson pääkonttori. Se tilastoista.

Oulunkylän kaava

Ajattelin ensin panna asian pöydälle käydäkseni katsomassa, sillä naapureilta oli tullut kitkerää postia. Kun lautakunnan selvä enemmistö oli joka tapauksessa valmis hyväksymään kaavan, en viitsinyt viivyttää päätöksentekoa. Asia vaikutti selvästä. Tiivistyskaava tuo alueelle parisataa uutta asukasta.

Kuninkaantammen keskustan kaava

Alue näyttää hienolta. Aika paljon rahaa (300 €/k-m2) pannaan siihen, että pysäköinti on maan alla ja pinta suurelta osin autoton. Autottomuutta on käytetty hyväksi pienimittakaavaisuudella. Lopputulos muistuttaa vähän keskiaikaista kaupunkia. Oudon muotoinen, spiraali rakenne tulee kuulemma kotilosta sen kunniaksi, että alue sijaitsee muinaisella Litoriinameren rannalla. Tekihän Alvar Aaltokin Rovaniemen asemakaavasta poronsarven näköisen. Vaikutti innostavalta.

Käykääpä vilkaisemassa kaupunkikuvallista tarkastelua.

Liikenneinvestointien talousarvioesitys vuodelle 2012

Kaupunginhallitus oli raamitarkastelussa pudottanut määrärahoja runsaasti. Tämä ei ole hyvä. Esittelijä oli erityisen surullinen siitä, että pienten liikenneturvallisuutta parantavien hankkeiden määrärahoja oli nirhaistu pahasti. Pyysin pöydälle. Tätä pitää vähän juonitella.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Mua ärsyttää kuten oulunkylän asukkaita tämä tiivistämisrakentaminen samalla kuin kokoomuslaiset ministerit ja vuorineuvokset pelaavat golfia talissa kaupungin parhailla rakennusmailla ja vieläpä veronmaksajien subventoimana.

Oksettavaa politiikkaa kaupungilta.

Toimituksen poiminnat