Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Pitäisikö koronkiskonta kriminalisoida uudestaan?

Ilmeisesti koronkiskonta ei enää ole rikos. Sähköpostiini putkahti mainos, jossa luvattiin maksaa minulle tuleva veronpalautus jo nyt vaatimatonta 25 prosentin palkkiota vastaan. Tästä tulee vuosikoroksi yli 50 prosenttia. Joskus oli niin, että yli 20 prosentin korko vei automaattisesti käräjille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Taha Islam

Koron otto lainasta yksityishenkilölle pitäisi kieltää kokonaan.

Trine Mals

Noh, ei se ole hullu joka pyytää jne...

Enni Kulovaara

Ei se ole sitä ollut enää aikoihin. Taisi viimeinen koronkiskonnasta epäilty olla Sirkka Aura. En jaksa kahlata mitä lakipykälät juuri tällä hetkellä sanovat, etkö sinä helpommin löydä tietoa?

KRP tulkitsee lakia kuitenkin näin.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/poliisi-pikavip...

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi yksityisillä pankeilla on oikeus pyytää korko lainaamaansa rahaan mitä heillä ei edes ole ollut itselläkään? Tätä on hyvä miettiä nukkumaan mennessä..

Taha Islam

Siksi, että niillä on valtiovalta takanaan. Tämä on epäsuora todiste siitä, että valtiovalta ei todellakaan kuulu kansalle.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksiköhän valtiovalta on tuollaisen takana?

Taha Islam

"Miksiköhän valtiovalta on tuollaisen takana?"

Koska talouden eliitti on myös politiikan eliitti ja ne poliitikot, jotka eivät kuulu eliittiin tai vastustavat eliittiä, jätetään kabinettien ulkopuolelle. Luuletko, että esim. Bilderberg-ryhmä kutsuu jonkun Soinin esitelmöimään ja aivoriiheilemään?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Jaa a..suurin osa politikoista kyllä jää niiden kokousten ulkopuolelle..Mutta mites olisi selitys,että ei päättäjät ole ymmärtänyt mikä ongelma tässä velkapohjaisessa talousmallissa on?

Taha Islam

Asioita jonkin verran kaivaneena ja mantereita kolunneena olen tullut siihen tulokseen, että kyllä talouden ja politiikan eliitti tietää - ne ei vaan välitä. Tähän tulokseen on tullut moni muukin.

Harri Räsänen

Kansa on valinnut teidät - Osmo Soininvaara - eduskuntaan, joten nyt voitte ottaa asian esille.

Mika Kuusela

No niin ukkeli, sitten toimeksi. Itselläni on asiakkaana useita laillisen koronkiskonnan uhreja (pikavipit), joita ottaessaan nämä ihmiset eivät ole olleet täysissä "sielun voimissa". Rikollisuus on sallittu lailla. Olen aivan samaa mieltä Taha Islamin kanssa tässä asiassa.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Olet Osmo asian ytimessä! Ja se ongelma ei todellakaan ole jotkut pikavippifirmat vaan koko pankkisektori, sen rooli yhteiskunnassa ja tämä poliitikkojen täydellinen alistuminen vallitsevaan asiantilaan. jokaisen poliitikon (ja maallikon) pitäisi ehdottomasti tietää, kuinka pankit oikeasti toimivat, mitä raha oikeasti on ja kuinka pankit luovat sitä ja pysähtyä hetkeksi miettimään, onko tämä nyt ihan paras mahdollinen systeemi. Jos ei hajua, mistä puhun, niin kannattaa katsoa vaikka tästä 5 min, kun pankki- ja rahoitusalan professori raottaa tätä rahan mysteeriä:
http://www.youtube.com/watch?v=wDHSUgA29Ls
Ei koron laskuttamista lainoista tarvitse kieltää, mutta tämän toiminnan roolia rahajärjestelmän toiminnassa pitäisi todella miettiä uusiksi. Jos miettii kaikkea, mitä jo yksin rahan syntymekanismista seuraa koko yhteiskunnan tasolla, niin huomaa, ettei ole parempaa tapaa ajaa vihreää agendaa kuin rahareformin tekeminen. Teidän vihreiden pitäisi todella hypätä rahareformin kelkkaan, jos välitätte niistä asioista, joita väitätte ajavanne ja ellette halua nähdä, että loputkin suosiosta menee niille, jotka tähän asiaan lopulta tarttuu.

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Jo Luther kirjassaan 'Juutalaisista ja heidän valheistaan' sanoo nasevasti:
"He (juutalaiset) elävät siis joka päivä vaimoineen ja lapsineen pelkästä varastamisesta ja rosvoamisesta kuten suurvarkaat ja maarosvot, kuitenkin kaikessa katumattomassa turvallisuudessa. Sillä koronkiskoja on suurvaras ja maarosvo, jonka hyvinkin pitäisi riippua hirsipuussa seitsemän kertaa korkeammalla kuin muiden varkaiden... "

PS: Eräs saksalainen veijari oli tarkkaan lukenut tämän kohdan.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Koko rahoitusjärjestelmä on vääristynyt ainakin nuorten ihmisten suhteen. Nuori opiskelija tai juuri työelämään päässyt ei saa juuri mitenkään pankista normaalia (normaalikorkoista) lainaa edes henkilötakauksilla jos pankki arvioi ettei maksukyky riitä. Kuitenkin tällainen henkilö saa pikavippejä ja rahoitusyhtiöiden lainoja jättikoroilla helposti. Näiden lainojen takaisinmaksukyvyllä ei ole väliä vaan se tuotto tulee jättikoroista, perintöfirmojen kuluista jne.
Tuntuu että yhteiskunnan ja poliittisen eliitin tarkoituksena on tuhota kaikkien ei rikkaita ja avustavia vanhempia omaavien nuorten tulevaisuus jo alkutaipaleella maksuhäiriömerkinnöillä ja ajaa ja estää näiltä henkilöiltä esim. saamasta ikinä omaa asuntoa tai taloudellista tasapainoa. Tosin kunnon kapitalistihan tarvitsee aina sen köyhälistön jota riistää ei ne voitot ole muuten riittäviä. Aikoinaan oli mielivaltainen torpparijärjestelmä, tänäpäivänä on mielivaltainen rahoitusjärjestelmä joka ajaa ihmisiä velkavankeuteen ja vuokra-asumiseen yhteiskunnan tuilla. Arvatkaahan vaan kuka ne vuokra-asunnot omistaa ja niillä tienaa... se hyvin pieni rikas kapitalistinen kansanosa.

Enni Kulovaara

Tuo on myös pätkätyöläisen ongelma. Jos on puolen vuoden pesti, niin et saa edes laitehankintaan lainaa, vaikka pystyisit sen puolessa vuodessa takaisin maksamaan. Ainoa keino on lainata kavereilta tai vanhemmilta, jos sellaisia on.

Kun ostin eka tietokoneeni, niin myyjä sanoi, että sori, et voi saada korotonta maksuaikaa eli siis lainaa, koska sinulla ei ole vakituista työtä. Olisi kai tarvinnut valehdella, mutta olin hölmön rehellinen työpaikasta.

Toimituksen poiminnat