Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Eduskunnan järjestäytymisestä

Vihreä ryhmä jakoi tänään valiokuntapaikkansa. Minun osalleni tuli Valtiovarainvaliokunta ja Hallintovaliokunta. Hallintovaliokuntaan halusin siksi, että edessä on (toivottavasti) merkittävä kuntauudistus. Tämä on ehkä tämän vaalikauden tärkein uudistus. Sen sijaan en ole hirveän innostunut päättämään ulkomaalaispolitiikasta tai poliisiasioista, mutta ne tulivat mukana paketissa. Niin tuli valiokunnan puheenjohtajakin. Draama jatkuu. Hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi on tulossa Jussi Halla-aho.

Näiden valiokuntien työstä tulen siis blogilla kertomaan niissä rajoissa kuin laki sallii. Valiokuntatyö on suunnilleen yhtä julkista kuin lautakuntatyö.

Edessäni näyttäisi olevan ero kaupunkisuunnittelulautakunnasta, koska sen kokousaika torstai klo 15 ei sovi eduskunnan työrytmiin. En kuitenkaan jättänyt eronpyyntöäni vielä tänään, sillä asiaan yritetään löytää ratkaisua. Kaupunkisuunnittelulautakunta nimittäin menestyi vaaleissa paljon perussuomalaisia paremmin. Valituksi tui kolme jäsentä, Silvia Modig, Lasse Männistö ja minä.

Eduskunta-avustajakseni olen valinnut Ari Väisäsen, joka oli avustajanani myös edellisellä kerralla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jasmin Oksala

Mutta tämähän tarkoittaa Ilta-Sanomien mukaan, että kansanedustaja Soininvaara on myös Halla-Ahon hallussa seuraavan neljä vuotta! :O

Mika. H

En tiedä mistä tuo Jussin ja sinun riita on saanut alkunsa. Muista nyt kuitenkin että menneessä elämässään jussi on sinuakin äänestänyt, joten epäilen, että ajattelette loppupeleissä usesta asiasta samalla tavalla.

Mielenkiintoinen lautakunta tuosta tulee, varsinkin kun suurin osa sen käsittelemistä jutuista ei ole salaisia. Nyt on ainakin kaksi kanavaa missä samaa asiaa kommentoidaan.. Hieno juttu.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Onnittelut edustajanpaikasta ja menestystä työhön!

Toivon, että 4v aikana kuntien määrä saadaan välille 100-200.

Poistettu Poistettu

Mitäs jos te kaksi aikuista miestä yrittäisitte sopia riitanne, tulla toimiin ja työskennellä yhdessä?

Toimituksen poiminnat