Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Kaupunkisuunnittelulautakunta 28.4.2011

Minun piti eilen jättää valtuustossa eroanomus lautakunnasta, mutta en jättänytkään, koska heräsi ajatus vaihtaa kokouspäivää. Lautakunta kehotti virastoa selvittämään, onko mahdollista siirtää kokoukset tiistaiksi. Tämä edellyttää, että kiinteistölautakunta ja asuntolautakunta vaihtavat kokouspäivän torstaiksi.

Koivusaaren osayleiskaava

Ensin riideltiin autopaikkanormista. Esitetään vähimmäisnormina 2/100 m2 sekä toimistoihin että asuntoihin. Siitä oltiin yksimielisiä, että vaikka autopaikkoja saattaa tulla toimistoja ajatellen liian vähän, se ei ole vähimmäisnormina ongelma, koska toimistot tietävät montako paikkaa ne tarvitsevat ja vähimmäisnormin saa ylittää.  Siitä oltiin erimielisiä, voiko samaan logiikkaan luottaa asuintonttien osalta. Minusta voisi.

Tein esityksen, että asia palautetaan sen selvittämiseksi, tulisiko yleiskaavaa muuttaa niin, että se ei estä Länsiväylän muuttamista kaduksi myöhemmin. Minulle vakuutettiin, että tämä ratkaisu ei sitä estä nytkään. En ollut asiasta aivan vakuuttunut, mutta vedinesityksen pois, koska en halunnut hävitä äänestystä. Se olisi tulkittu moraaliseksi päätökseksi katumaista Länsiväylää vastaan. Jos tätä asiaa halutaan edistää, asialla alkaa olla kiire. Tämä oli vasta yleiskaava, asemakaavavaihe voi olla kriittisempi.

Arabianrannan kaava (Berliininpiha)

Jääväsin itseni, mutta meni kuulemma esityksen mukaan.

Jakomäen ostarin kaava

Kaava olikin ollut käsittelyssä jo vuonna 2009. Niin vuodet vierivät! Kommenttienperusteella kaavaa oli muutettu itse asiassa aika paljon ja parempaan suuntaan. Ninpä se piti panna uudestaan näytteille. Ostarin alue paranee olennaisesti.

Meri-Rastilan osayleiskaava

Pantiin kahdeksi viikoksi pyödälle. Vaikea juttu.

Kehä I:n siltahirvitys

Ei ehditty käsitellä.

Liikenneinvestoinnit

Hyväksyttiin esityksen mukaan. Oltiin yksimielisiä siitä, että pieniin hankkeisiin tulisi saada lisää rahaa, mutta lautakunnan jäsenet omaavat parempiakin kanavia vaikuttaa budjettiin.

Temppeliaukion tienoon rauhoittaminen busseilta

Esittelijä muutti esitystään niin, että kielto tulee voimaan vasta syksyllä, koska kesän bussikierrrokset on jo myyty

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Viihdepalsta Viihdepalsta

Voinko kuitenkin luottaa siihen ettei kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ole tiedossa lisää pääkaupunkiin? Tälläkään vuosikymmenellä.

Ovathan nekin siltahirvitysten kaltaisia haittatekijöitä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mielenkiintoista.
Yhden Soininvaaran vuoksi tutkitaan voidaanko kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouspäivä siirtää tiistaiksi ja sen alta torstaiksi kiinteistölautakunta ja asuntolautakunta.
Onpa Osmolla valtaa onpa.

Touko Apajalahti

Samaisesta lautakunnasta tulivat valituiksi myös Lasse Männistö ja Silvia Modig.

Toimituksen poiminnat