Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Asuuko meissä kaikissa pieni islamfobisti?

Minun on myönnettävä, että kun eilen klo 17 pyöräillessäni Sipoosta kohti Helsinkiä kuulin, että Oslon keskustassa on räjähtänyt pommi, olin jokseenkin varma, että kyse oli islamilaisesta terrorismista. En ollut ainoa. Samaan halpaan meni myös Ylen uutistoimitus. Hommafoorumilla otettiin tietysti asiasta koko ilo irti, kunnes kävikin ilmi. että tekijä ei ollutkaan islamilainen terroristi vaan perusnorjalainen ”hommafoorumilainen”.
Jälkeenpäin tilastotieteilijä minussa kysyi, miten voin veikata noin huonosti. Ja miten kaikki muutkin voivat. Jos ajattelemme Euroopassa viimeisen 20 vuoden aikana tehtyjä järjettömiä tuhotekoja, islamistien osuus niissä on aivan mitätön. Jos vastaavista teoista vähintään 95 prosenttia on ”kristittyjen” tekemiä ja korkeintaan viisi prosenttia islamistien, olisi tietysti loogista veikata ”kristittyjä”, ainakin, jos vedonlyönnissä itää panna peliin omaa rahaa. Myös uskontokuntien välisessä lahtaamisessa kristityt johtavat islamilaisia murskaluvuin.
Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (110 kommenttia)

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

"Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan."

Se näkyy, Olle Norbackin eilisen lausunto oli juuri sitä.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Jaahans aina menee mielenkiintoisemmaksi ja juoni tihentyy

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011072314103709_u...

Mielenkiintoista on myös se että tämä ampuja kuulemma ainakin kuuulunut Norjan Edistyspuolueeseen.

Matti Vuorio

Kun muhamettilaisten lukutaito on mitä on, heidän tapansan ilmaista mielipiteensä on itsemurhapommi. Pääsevät välittömästi paneskelemaan neitsyitä.

Uskonnollinen fanaattisuus myös kristinuskossa lienee samaa tasoa. Lisättynä juu**laisten aikaansaamalla 'maahanmuutolla' ja rotujensekoittamisella (itse eivät halua sekoittua) ovat Norjan tapahtumat ehkä ymmärrettävissä.

Don Carlos

Arvoisa Osmo!

Tuo tuli minullekin ensimmäisenä mieleen. Mutta kun sitten sain kuulla asian oikean laidan, tuli mieleen monia asioita vastaavista tilanteista, ja nimenomaan meillä Suomessa.

Psykologit ja psykiatrit esittävät monia teorioita tällaisista tapahtumiata, mutta se on myöhäistä silloin kun se on jo tapahtunut.

Tässä tapauksessa mielestäni on erikoista, että tämä "kauhumurhaaja" ei surmannut itseään, vaan antautui vapaaehtoisesti. Myöhemmin ehkä saamme tietää enemmän hänen motiiveistaan.

Henkilökohtaisesti muistan hyvin sen tapauksen Tehtaankadulta, kun se tanskalaispoika tylysti teloitti kaksi poliisia, joiden piti ottaa tämä ryöstäjä kiinni.

Protokollasyistä olin paikalla Johanneksen kirkossa poliisien siunaustilaisuudessa. Piispa Huovinen riimitteli lohduttavissa sanoissaan; "Missä Jumalani olit silloin kun tämä tapahtui". Eihän se paljon lohduta surevia omaisia, mutta kuitenkin.

Nyt on suru Norjassa, mutta mielestäni koko maailmassa.

Mikä meitä oikeasti vaivaa?

Vilho Juntunen

Anders Breivik on pitänyt esikuvanaan Jussi Halla-ahoa.

http://areena.yle.fi/video/1311444175868 (kohta n. 1:30)

Mauro Malossi

Homman etusivulta lainattua:

"Aivan näin ei asia ole, sillä Halla-ahoa ei mainita Breivikin vaan fjordman-bloggaajan toimesta, jonka tekstin Breivik on kirjaansa kopioinut."

http://hommaforum.org/index.php/topic,53242.msg733...

Mika. H

Erinomainen esimerkki median harjoittamasta vihapuheesta.

Mauro Malossi

Miksiköhän Ode käyttää ilmaisua "perusnorjalainen ”hommafoorumilainen”", vaikka esim. perusnorjalainen kasvissyöjä olisi lähempänä totuutta.

Jouni Haimi

Valitettavasti jopa osmo syylistyy tuohon vihreiden haudalla tanssiin tosin jälkijunassa. samahan nähtiin tuossa japanin ydinvoima onnettomuudessa.

Mika Eiramaa

Otsikosta Odelle sen verran latinan ja kreikan pakkorakastajana että islamofobisti kuulostaisi paremmalta kuin "islamfobisti".

Useimmat olettivat terroristipoppoon olevan islamistisen, myös Ole Norrback, joka sentään tuntee Norjaa. Outo tapaus kaikkiaan. Outoa on sekin, että Anders Breivik ei lopulta tappanut itseään tilaisuudesta huolimatta, vaan antautui poliisille. Ehkä hänellä on jotain kerrottavaa maailmalle tai ehkä hän harhoissaan kuvitteli saavansa esimerkillään totalitaristit mukaan vallankumoukseensa. Muutakin kummaa tapauksessa on.

Anders Breivik joutuu vain 21 vuodeksi vankilaan, koska pohjoismaa Norja on suvaitseva. Mutta miten suhtautuisimme vapaalla jalalla oleviin aatetovereihin potentiaalisina terroristeina? Ex-puoluetoverini Arvo Salo sanoi love'n'peace-ihmisiä ironisesti myötäillen, että suvaitsemattomat pitäisi ampua - http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Breivikiä on luonnehdittu äärioikeistolaiseksi, mutta heitäkin on monensorttisia kansallissosialisteista kansainvälisinternatsiputinisteihin. Terroristi Breivik on uudenlainen hihhulifanaatikko pohjoismaisittain. Terroristeja ovat useimmin olleet islamistit, natsit, kommunistit, kiihkouskovaiset ja kiihkoateistit. Pohjolassa ei aiemmin ole juuri nähty kristittyjen uskovaisten terroritekoja. Muiden em. ryhmien tekemiä on kyllä sattunut.

Norjassakin on mm. kirkkoja poltettu ainakin anarkistiateistien ja saatananpalvojien aatteen voimasta. Breivik on kai enemmänkin sellainen amerikkalaistyyppinen kristillisfundamentalisti. Hihhulifanaatikko mikä hihhulifanaatikko hänkin. Samaan helvetinkolkkaan vaan Stalinin ja Hitlerin (Molotov-Ribbentrop-akseli) seuraajien ja islamistiterroristien ym. kanssa!

Breivikiä on sanottu äärioikeistolaiseksi, mikä tuo mieleen Norjan vähemmän kunniallisen natsiyhteistyön miehityksen aikana 1940-45 (mikä ei Suomessa olisi voinut olla mahdollista, kun meillä ei ollut natsismin kannatusta) ja viime vuosien pahamaineiset uusnatsipiirit. Fanaattisena kristittynä Breivik ei kuitenkaan ole uskonnonvastainen eikä siten natsi, vaikka onkin maahanmuutonvihaaja.

Maahanmuuttoon omiin maihinsa suhtautuvat kriittisesti pääasiassa muut kuin natsit tai vieraita kulttuureja vierastavat islamistit ja äärijuutalaiset, joita on maailman ihmisistä pieni vähemmistö. Maahanmuuttokriitikkoja on eniten maltillisissa normaali-ihmisten piireissä. Toisaalta monet maahanmuuttomyönteiset ovat kristinuskoa ja suomalaista kulttuuria kohtaan ihan yhtä vihamielisiä kuin natsit ja stalinistikommunistit ja islamistit fundamentalistijuutalaiset ja muut pirunhihhulit.

Norjan uusnatsit ovat olleet erityisen paljon yhteistyössä anarkistien ja saatananpalvojien ym. kirkonpolttajien ja ns. "antifasististen" antisionistien kanssa. En suvaitse sellaisia, enkä haluaisi mitään näista sekopääryhmistä Suomeen yhtään lisää potentiaalisiksi terroristeiksi: islamistit+natsit+kommarit+kiihkouskovaiset+kiihkoateistit. Oma ryhmänsä ovat isovenäläiset internatsifasistit ja uusstalinistiputinistit. Luehan vaikka KNFIJV Webiä.

Monet suhtautuvat ennakkoluulottomasti ja suvaitsevasti islamistiseen kulttuuriin eli käytännössä terrorismikoulutukseen ja vihaavat suvaitsevuutta kaikkea hyvää kohtaan ja jyrkkää linjaa kaikkea pahaa kohtaan. Pahaa on esim. liian liberaali maahanmuuttopolitiikka joka luo lisää rikollisuutta ja mm. mamujenkeskeistä rasismia. Sitä Suomessa lienee moninverroin enemmän kuin suomalaisten ja mamujen välistä, missä on molempia suuntia, enemmän kenties suomalaisiin. En itse ole kristillisesti tai muuten uskovainen, mutten vihaakaan sitä kulttuuria niin paljon, että sallisin perinteitämme tuhottavan vain siksi että tänne tulee muunlaisia ihmisiä maista, joissa ei ole moniarvoisuutta, mutta on esim. moniavioisuus ja naistenalistamiskulttuuri kunniaväkivaltoineen ja raiskausperinteineen - http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Mielestäni mielipiteenvapautemme sallii sen, että vihaa lietsovat äärioikeistolaiset ja äärivaremmistolaiset ja kaikki uskonnollisaatteelliset fundamentalistit kuten islamistit ym. ja myös vastuuttomat äärisuvaitsevaiskristityt ja -ateistit pitäisi asettaa syyniin. Onneksi meillä ei taida olla noita Breivikin lahkolaisia, eikä anneta kehkeytyäkään. Pidetään Suomi Suomena.

J. Gagarin

Hyvä kannanotto Osmolta!

Omalla kohdallani tosin laskin kyseisen tilastollisen todennäköisyyden viileän matemaattisesti jo alun alkaen, kuten dokumentoidusti voidaan todentaa tästä blogistanista erilaisista kommenteistani.

Mikko Mäkinen

Kovin pielessä ovat sekä Soininvaaran että Gagarinin lähtöarvot, kuten jäljempänä osoitin. Viileäkin matematiikka tuottaa sitä itteään, jos kaavaan syöttää väärää tietoa ;-)

Jouni Kokkonen

Tämä isku ei mitenkään valkopese islamia. Koraania opiskellaan resitoimalla. Se ei kannusta itsenäiseen ajatteluun vaan aivopesee uhrinsa. Sanoma on alistuminen. Robottimainen siunausten toistaminen ei poista vaikutelmaa. Se on oppi joka ei kehity, koska koraani selkeästi kieltää muun kuin kirjaimellisen tulkinnan. Eroajat uhataan surmata. Jokainen täysijärkinen ihminen on islamophobi.

J. Gagarin

Maailmassa on yli puolitoista miljardia islaminuskoista. Yli 90% heistä on uskon noudattamisessaan ja suhtautumisessaan Koraanin kirjaimellisiin oppeihin suurin piirtein samalla linjalla kuin nykyään keskiverto suomalainen kristitty suhteessaan lestadiolaisuuteen tai Raamattuun ylipäätään.

Sinulla ei liene paljon henkilökohtaisia tuttavuuksia "islaminuskoisten" parista. He ovat aivan tavallisia ihmisiä laidasta laitaan. Suurin osa heistä käyttää alkoholia ja syö lihaa, kertovat vitsejä ja pyrkivät suoriutumaan arjestaan.

Martti Kovala

Mitenkähän J. Gagarin on asian tutkinut? Ottaen huomioon, että valtaosa "islaminuskoisista" asuu maissa, joissa länsimainen demokratia ja oikeudet ovat täysin tuntemattomia, ei ole mitään syytä uskoa J. Gagarinin väitettä. Esimerkiksi Kairon kuuluisissa vallankumouskokouksissa eräs keskeinen toimintatapa olivat koko porukan pyllistelykuoron harjoitukset. Monessako suomalaisessa lakkotilaisuudessa pidetään lopuksi yhteinen ruloushetki?

J. Gagarin

Maailman väkirikkain islamilainen valtio on Indonesia, jossa asuu noin 240 miljoonaa ihmistä. Siellä on ollut terroritekoja harvoin ja nekin ovat olleet separatistisista lähtökohdista tehtyjä.

Turkissa asuu noin 80 miljoonaa ihmistä eikä turkkilaisten suorittamia terroritekoja juuri tunneta.

Malesiassa asuu liki 30 miljoonaa ihmistä ja se on rauhallinen kehittynyt elintasovaltio.

Ne terroriteot, jotka on tehty Tshetsheniassa, Pakistanissa, Kiinan uiguurialueella tai Afganistanissa liittyvät poliittiseen tilanteeseen - ei uskontoon.

Marokko on miellyttävä turistikohde, jossa tiettävästi ei juurikaan ole terrorismivaaraa.

Pyllistelyargumentaatioosi en ota kantaa - se ei tähän liity.

Mikko Mäkinen

Indonesian isoimmat terrori-iskut (mm. 2002 ja 2009) olivat nimenomaan jihad-iskuja. Niiden eräät pääsuunnittelijat, Azahari Husin ja Noordin Mohammed Top, olivat muuten malesialaisia.

Turkin terrorismin torjunnasta vastaavat viranomaiset ovat listanneet maassa tällä vuosituhannella yli 300 aseellista terrori-iskua vuosittain. Näistä noin viidesosa on selvää jihadia, samanverran vasemmistoterrorismia ja loput kurdiseparatismia. Kaikkien noiden iskujen tekijät ovat muuten muslimeita. Jopa alunperin kommunistinen järjestö PKK on vaihtanut äärivasemmistolaisuuden islamiin. Turkkilaisten rekryyttien osuus al-Qaidassa on ollut viime vuosina suurin yksittäisistä kansallisuuksista.

Miksi Gagarin levittää väärää tietoa islamilaisesta terrorismista?

Martti Kovala

Jos katsot opin perusteita, Jeesus opetti:"Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu".
Muhammed opetti:"Missä ikinä tapaat vääräuskoisia, taistele heitä vastaan, ja kukista heidät". Muhammed myös opetti, ettei vääräuskoisen kanssa tehtyä sopimusta tarvitse noudattaa.
Tahrir-aukion pyllistelykuorot kertoivat, ettei muhamettilaisuus ole kuohittu samalla tavalla, kuin kristinusko.
Henkilökohtainen tuttavuus muhamettilaisten kanssa ei välttämättä paljoa valaise. Heillä on myös teeskentelyperiaate, eli vääräuskoista pitää jallittaa teeskentelemällä ystävyyttä. Tämäkin tulee suoraan Muhammedin suusta!

siviili tarkkailija

Ode on toisaalta pyöräilevänä ihmisenä riittävän valveutunut ehkä jopa lukemaan omien postauksiensa tekstit...tai sitten ei.

Voin heti paljastaa mikä sai minut epäilemään että ko teko, vaikka näennäisesti kuulostikin islamilaisterroristiselta epäilemään. Uutinen että ampuja olisi pukeutunut poliisiksi. Tämä ei sovi islamilaisen terroristin pirtaan. Jos näette jonain päivänä herrasmiehen jolla on päässään vihreä nauha ja kuulette ko henkilön mumisevan kauniita sanoja paetkaa välittömästi paikalta. Ilmansuunnalla ei ole paskanväliä. Tämän sanottuani tiedän että tulee islamilaisterroristeja jotka eivät ole yhtä tarkkoja sääntöjensä kanssa.

Ne meistä jotka uskaltavat rohkeasti luottaa Jumalaan, mahdottoman tilanteen edessä, voittavat. Myönnän tulleeni houkutelluksi syyttää viattomia ja luoda järjettömiä harhaluuloja. Pelkotilani olivat todellisia joten rationaalisesti ajatellen minunkin olisi pitänyt syyttää muslimeja tai jotain ...

Mutta oikeasti ihmiset ovat samanlaisia. Uskontomme ja arvomme ovat enemmän samanlaisia kuin erilaisia. Ja äärimmäisellä rajalla johon näennäisen järjetön ja tolkuton terrori helposti meidät houkuttaa, olemme valmiita hylkäämään uskomme oikeusjärjestelmään ja syöksymään susina kimppuun. Ellemme anna Jumalalle, naurettavalta kuin se kuulostaakin, oikeutta puhua ja antaa syytetyille oikeuden tulla oikeasti ja todellisesti kuulluksi, olemme hukassa.

Tarvitsemme oikeasti rohkeita poliitkkoja. Sellaisia jotka uskaltavat olla sitä mitä ovat silloinkin kun suojelupolisi kerää varusteensa ja lähtee kotiin. Sellaisia jotka ovat omaa mieltään, eivät sen takia että hetkessä oleva joukko ulvoo vaan siksi koska se on todella oikein ja oikein valitsemalla riskeeraa kaiken. Sellaisia jotka rokeasti seisovat paikallaan ja luottavat vaikkapa vain Jumalaan eivätkä turvajärjestelyihin.

Mika Eiramaa

"Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan."

Niin on muuten myös suomalainen rasismikorttiterrorismi. Olemme pelänneet jo vuosia sellaista, mikä vaan ei näytä tapahtuvan ei niin millään. Kun tietyn sortin populistit julistavat, että rasismi ulkomaalaistaustaisia vastaan on lisääntynyt Suomessa ja syyllisiä ovat vain kantasuomalaiset, se pitäisi uskoa annettuna totuutena, tunnepohjalta kuin Pravda aikoinaan - ja pelätä. Esimerkiksi äskettäin kauhisteltiin julkisesti miten suuri osa vuosittain pahoinpideltävistä kymmenistä bussikuskeista onkaan suomalaisrasistien uhreiksi joutuneita maahanmuuttajia. Ainakin yksi tapaus on tiettävästi löytynyt, mikä on liikaa tietysti sekin. Pohjanmaalla äskettäin otsikoitten mukaan ulkomaalainen mies jouti kahden suomalaisen potkimaksi vielä tajuttomana. Potkijatkin tosin olivat maahanmuuttajia. Tuollaisessa epärehellisessä mediailmastossa on kai norjalainenkin hullu seonnut entisestään ja sekoaa vaikka afrikkalainen tai suomalainen.

Rasismikorttipopulistit ("rkp") Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen puolestaan kiljuivat sormi ojossa "nyt riittää rasismi!" kun tamperelaiset maahanmuuttajat murhapolttivat pizzeriansa ja muutaman viattoman suomalaisen. Tarkkavainuiset rasisminvainoajat vetivät syytöksensä pois huomattuaan, etteivät tekijät olleet suomalaisia. Oikeudessa sitten kävi ilmi, että sytyttäjälle oli luvattu palkkioksi suomalaisneitokainen. Eikö oikeastaan voisi olla eräänlaista rasismia sekin, että jollekulle haetaan vaaleaihoista alkuperäisasukasta, jolle annetaan välinearvo onnenonginnassa pysyvän oleskeluluvan järjestämiseksi?

Yleensä Suomessa pidetään rasistisena viharikoksena vain suomalaisen tekemää ulkomaalaistaustaiseen tai etniseen vähemmistöön kohdistuvaa aggressiota. Näettekö minkäänlaisia viitteitä rasismista ulkomaalaistaustaisten tekemissä rikoksissa? Niissäkin uhri saattaa yhtä hyvin olla suomalainen tai ulkomaalainen.

Tarkastellaanpa alta löytyvää ns. Thorsin lyhyttä yksittäistapauslistaa, jossa bussikuskin mukiloijat ja raiskaajat ja vauvanpahoinpitelijät eivät tällä kertaa olekaan kantasuomalaisia. Ainakin ensimmäisessä linkissä voisi olla kyse maahanmuuttajien jäsentenvälisestä rasismista, koska riitaa haastettiin kulttuuritaustaiseen pukeutumiseen viitaten. Valitseeko puskaraiskaaja uhrinsa etnisin perustein? Missä vaiheessa monikulttuuriperheen väkivalta muuttuu kunniaväkivallaksi? Onko rasismitonta luvata tuhopolttajan palkkioksi suomalaisnainen? Viimeisessä linkissä taustoitetaan tilastoja, joissa "ulkomaalaistaustaiset" näyttäisivät tekevän rikoksia selvästi kantasuomalaisia enemmän, ks. http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Mikko Mäkinen

Osmo Soininvaaran yleissivistys pettää kyllä nyt todella pahasti. Pannaanpa muutamat numerot terrorismista kohdalleen:
- Islamilainen terrori on iskenyt lähes 20000 kertaa tappavasti 11.9.2001 jälkeen. Uhriluku kuolleina on useita satoja tuhansia.
- Kesäkuussa 2011 rekisteröitiin yli 1800 jihad-iskua 18 maassa. Niissä kuoli ainakin 930 ihmistä ja haavoittui yli 1500. Kuukausi on melko keskimääräinen 2000-luvun islamilaisessa terrorismissa. Yhtään kristittyä terrori-iskua ei rekisteröity.

Näihin lukuihin ei ole sisällytetty islamistien iskuja ISAF- ja OEF-joukkoja tai niiden liittolaisia vastaan. Suurin osa näistä terrori-iskuista on tehty muslimienemmistöisissä maissa ja niiden uhrit ovat myös pääosin muslimeja - niitä "huonosti" tai "väärin" uskovia.

- Kaikki suuret yli 50 henkeä vaatineet terrori-iskut Euroopassa viimeisen 30 vuoden aikana (14 kpl) ovat neljää lukuunottamatta islamistien tekemiä. Viimeinen oli tietysti tämä Oslon tapaus, kaksi muuta palestiinalaisterroristien lentokonekaappauksia ja yksi ilmeisesti sikhien tekosia. Siis enintään yhdessä neljästätoista tekijä on edes ollut kristitty, joskaan kristillisistä motiiveista ei ole tietoa.
- Islamistit surmasivat 11.9.2001 Yhdysvalloissa kahden tunnin aikana noin saman verran ihmisiä kuin ainoa edes jollain tavalla kristinuskoon nojautuva moderni eurooppalainen terroriorganisaatio, IRA, koko olemassaolonsa aikana.

Tilastopääni sanoo, että sijoittaisin panokseni sille, että seuraava iso terrori-isku Euroopassa on islamistien suorittama. Minulla on paremmat lähtötiedot kuin Soininvaaralla.

Myöskään muussa "lahtauksessa" kristityt eivät pärjää muslimeille. Mutta se on niin pitkä juttu, että kommentti ei riitä.

Mikko Mäkinen

Jonkun loonwatchin tilastokikkailuja en jaksa enää lähteä tutkimaan, mutta yllä olevat tietoni ovat varmasti totta. Siis isoista (yli 50 henkeä vaatineista) terrori-iskuista Euroopassa vuodesta 1981 alkaen islamistit ovat vastuussa yli 70 prosentista. Ja muslimit tekijöinä vastaavat 85 % osuudesta. Pienempienkin tappavien iskujen osalta he ovat merkittävä tekijä, joskaan eivät enää hallitse enemmistöä. Fundamentaalikristittyjen osuus on joka tapauksessa minimaalinen kaikissa terrorikategorioissa.

Edit: Korjaanpa edellisen kommenttini tietoja. Kesäkuussa oli kaksi kristittyjen uskonnollisten ryhmien kostoiskua Pohjois-Nigeriassa paikallisia muslimeja vastaan. Kristittyä terrorismia siis esiintyy mm. Nigeriassa, jossa on käyty vaihtelevaa matala-asteista sotaa muslimien ja kristittyjen välillä jo vuosikymmeniä.

J. Gagarin

Siis torppaat tosiasiallisen lähdeviitteeni ja omaa lähdettä et viitsi antaa.

Suurin terroriteko Euroopassa viimeisten 20 vuoden aikana oli baskiseparatistien pommi-isku Madridissa, jossa kuoli yli 190 ihmistä. Alueellisisti merkittävin terrorismin kohde on Pohjois-Irlanti, jossa terroritekijöinä ovat niinikään olleet katoliset kristityt.

70-luvun terrorismi Euroopassa oli pääasiassa vasemmistolaisten järjestöjen aikaansaamaa.

Luettelepa kaikki islamistiterroristiattentaatit Euroopassa vaikkapa viimeisten kymmmenen vuoden aikana. Et millään pääse lähellekään 70 prosenttia, et edes kymmeneen prosenttiin lukumääräisesti.

Mikko Mäkinen

No tässä yli 50 henkeä vaatineet terrori-iskut Euroopassa vuodesta 1981 lähtien:

1. Beslanin kouluisku vuonna 2004, 334 kuollutta, islamistit
2. Air India Flight 182 vuonna 1985, 329 kuollutta, sikhiseparatistit
3. Venäjän kerrostalopommit 1999, 293 kuollutta, islamistit
4. Pan Am Flight 103 vuonna 1988, 270 kuollutta, islamistit tai Libya
5. Madridin junapommit 2004, 191 kuollutta, islamistit
6. Moskovan teatteri-isku 2002, 170 kuollutta, islamistit
7. Kizlyar-Pervomayskoye 1996, 168 kuollutta, islamistit
8. Budyonnovskin sairaalaisku 1995, 140 kuollutta, islamistit
9. Oslon pommi ja ampumiset 2011, 92+ kuollutta, norjalainen kristitty
10. Volga-AviaExpress Flight 1303 ja Siberia Airlines Flight 1047 vuonna 2004, 89 kuollutta, islamistit
11. Groznyin autopommi 2002, 83 kuollutta, islamistit
12. EgyptAir Flight 648 vuonna 1985, 60 kuollutta, palestiinalaiset
13. Znamenskoye Grozny itsemurhapommitus 2003, 59 kuollutta, islamistit
14. Istanbulin pommitukset 2003, 57 kuollutta, islamistit

En pysty antamaan parempia lähteitä, kuin oman muistini ;-) Mutta jos Gagarin huomaa listassa virheitä, olen valmis korjaamaan lausumaani.

IRAkin oli lähinnä separatistinen terroristiorganisaatio, joka tosin propagandassaan käytti uskonnollisia tunteita hyväkseen. Joteen pieleen meni sekin kohta, Gagarin.

Ja tuo Madridin junapommitus oli islamistien tekosia eikä ETA:n, kuten väärin väitit. Ja 70 % ylittyy. M.O.T.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

ETA ei ole tähdännyt siviiliuhrien suureen määrään. Ilmoittelee (vähän) etukäteen kohteista ja ne ovat yleensä strategisesti suunnattuja, kuten vaikkapa televisioyhtiö tms.

J. Gagarin

Responsibility for Terrorist Attacks in 2007, 2008, and 2009 in EU by affiliation:

In these statistics, all terrorist attacks, whether failed, foiled, or successful, are counted as attacks.

Islamist
•0.34% in 2007.
•0% in 2008.
•0.3% in 2009.

Separatist
•91.6% in 2007.
•90% in 2008.
•80.6% in 2009.

In the three years of 2007, 2008, and 2009, there were only three incidents of Islamist terrorism out of a total of 1,316 terrorist attacks, making only 0.15% of terrorist attacks during those three years related to Islamist motivations. Separatist movements were responsible for 88.6% of terrorist attacks occurring during these three years.

Arrests for suspicion of Terrorism in EU in 2009 by Affiliation:

Islamist
•110 suspects arrested out of a total of 587 arrests, accounting for 18.7% of all arrests.

Separatist
•413 suspects arrested out of a total of 587 arrests, accounting for 70.4% of all arrests.

_____________________________

Statistics according to Europol TE-SAT 2010: EU Terrorism Situation and Trend Report (link to PDF)

Kaisa Pispala

Venäjä on ainakin aika monen lähteen mukaan edelleen osa Eurooppaa, joten puhu EU-maista jos niitä kerran tarkoitat.

siviili tarkkailija

Gagarin ei osaa lukea tilastoa-

Voidaan erittäin perustellusti kysyä että mikä ero on islamistisepararitisella ja islamistisella iskulla. Europolin tilastoissa islamistiseparatistinen isku on kategorisoitu pelkäksi separatistiseksi koska tilaston tekijä ei ole omien tutkimustensa poliittisen luonteen johdosta halunnut pitää terrori-iskun tekijän ilmoitusta riittävänä varmuustekijänä iskun tekijän todellisesta identiteetistä.

Anis Harran

Mäkinen copypastaa samoja lukuja uudelleen ja uudelleen, mutta lähteinä taitavat olla vain ne samat islamofoobiset nettisivut, joista Breivik on pamflettinsa "tiedot" ammentanut.

Sitäpaitsi on nykyisin jo poliittisesti korrektienkin asiantuntijoiden tiedossa, ettei suurta osaa Tshetsheniaan liittyvistä iskuista voi laittaa tshetsheenien eikä kansainvälisten jihadistienkaan piikkiin.

Tästä jää toki silti jäljelle tosiasia, että islamistisesti motivoidut terrori-iskut ovat olleet 1990- ja 2000-luvuilla melko lukuisia ja niissä on usein tullut iskua kohden enemmän kuolonuhreja kuin esim. baskien ja korsikalaisten lukumääräisesti lukuisissa mutta varsin amatöörimäisissä "iskuissa" (joissa tappiot ovat usein rajoittuneet roskapönttöön tai autoon).

Ei kuitenkaan voida jättää huomiotta sitä, kuinka paljon samalla ajanjaksolla terroria ja kansanmurhia nimenomaan muslimeihin on kohdistettu, eniten ortodoksikristittyjen (Serbia, Venäjä, Armenia) mutta myös hindujen (Gujarat, Mumbai) toimesta. Kaikki tämä kieltämättä ruokkii islamistien kuvaa siitä, että muslimit ovat kansainvälisen kansanmurhan kohteena.

Breivik on antanut tälle muslimeihin kohdistuvalle vihalle ja kansanmurhan yllytykselle uudet kasvot yrittämällä perustaa "kristillis-konservatiivisen" version al-Qaidasta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tästä kirjoituksesta jäin pohtimaan tätä vedonlyöntipuolta. Onko mitenkä korrektia uumoilla vedonlyöntikertoimia tämänkaltaisia asioita "omat rahat pelissä" samalla kuin pohjoismaalainen kansakunta on menettänyt lähemmäs 100 ihmistä ja surupiirit koskevat useampia kun mukaan tulee lähiomaiset, koulu- ja työkaverit sekä ystävät?

Joko selvitystyö pommin taloudellisten vahinkojen laskusta on alkanut ja millä jälleenrakennuslukemilla on parhaat kertoimet?

Tuomas Hako

Outoa leimaamista tämä on:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011072314103709_u...

Enoikein voi uskoa, että tekijä olisi halunnut osoittaa hengenheimolaisuuttaan perussuomalaisten kanssa näille viestittelemällä ennen iskuaan. Jos siis tekijä olisi joku hörhö ja hommalainen. Mossadin touhuilta näyttää. Uhrien valinta myös (leiriläiset ajoivat Palestiinan valtion tunnustamista).

Petri Kolkka

Hienoa, että niin monessa asuu pieni islamofobisti, koska islamin pelkäämiselle, ja sen edessä varpaillaan olemiselle on harvinaisen hyviä perusteluja:

-Euroopan kaduilla on mielenosoittajia, jotka huutavat tuhoa ja kuolemaa Euroopalle ja länsimaille.

-Islamin opeissa katsotaan, että allahin muslimille antama uskonnollinen velvollisuus on käännyttää koko maailma islamin ja sharian orjuuteen.

-Islamilaiset uskonsoturit eivät pelkää kuolemaa, päinvastoin juhlivat sitä paratiisiin neitsyiden luo pääsemisenä.

-Imaanit saarnaavat kuolemaa ja tuhoa Euroopalle ja lännelle.

-Mikään muu saman mittaluokan instituutio maailmassa ei saarnaa kuolemaa, tuhoa ja alistamista kaikille muille.

Ihan vain muutamia syitä asioita ilmeisesti yhdistämään kykenemättömälle Soininvaaralle tiedoksi. Joku voinee jatkaa syiden listaa.

Anis Harran

Mikä se "instituutio" on ja miten teoreettinen ajatus maailman käännyttämisestä eroaa kristittyjen vastaavasta?

Kaisa Jalis

Kulttuurinen muutos, jota ei ole tapahtunut muslimimaissa, eikä tapahdu niin kauan kuin äijävalta on voimissaan.

Jukka Poikela

Ottamatta mitenkään kantaa noihin loistaviin tilastolukuihin, joilla islamilainen jihad saadaan näyttämään kärpäseltä härkäsellä, niin muuten olen Osmon kanssa samaa mieltä. Itsekin häpeäkseni ajattelin, että kyseessä on rauhan talon puolesta käyvä esitaistelija.

Kannattaisiko pysähtyä oikein ajatuksella miettimään, mistä moiset mielleyhtymät oikein juurensa juontavat?

Kun Suomessa asuvat muslimit Taha Islamin lailla ovat sitä mieltä, että naisten ja lapsien tahaton teurastus on vain häiritsevä sivutuote pyrkimyksessä Dar al-islamiin, niin onko mikään ihme, jos me tavalliset tallaajat väistämättä vedämme moisesta verilöylystä väärät johtopäätökset?

Anis Harran

TH Islam on ymmärtääkseni suomalainen - korjatkoon jos erehdyn - ja en usko, että hän on tuollaista mieltä. Tuntuu että hän pikemminkin joskus provosoi. En tunne ketään muslimia Suomessa, joka kannattaisi "naisten ja lapsien tahatonta teurastusta" tai itse asiassa edes sharian mukaan elämistä.

Suurin osa Suomen(kin) muslimeista on normaaleja, maallisesti eläviä ihmisiä. Jos meillä olisi täällä edes yksi Norjan mulla Krekarin kaltainen jihadistikiihkoilija, siitä takuulla kuultaisiin joka päivä! Kaltaisesi vetävät siis johtopäätöksenne jostain muualta, yleensä kierrättämällä ikuisesti oman aateryhmänne sisäistä mytologiaa.

Siinä mytologiassa Milosevic oli kristillinen sankari, joka "vain halusi työntää muslimit pois, takaisin Albaniaan", mikä islamofoobeille tyypillisten myyttien tavoin jo sisältää useamman valheen yhdessä lauseessa. Jos vain murto-osa islamofoobien mytologiassa olisi totta, maailma olisi jo räjähtänyt monta kertaa, onhan joka musun päässä kerran sisäänrakennettu pommi.

Ja kai nyt edes yksi muu muslimimaa kuin Iran olisi jossain vaiheessa päätynyt islamistien käsiin? Miksei uuskalifaattia vieläkään ole eikä tule? Miksi musliminuoret ovat innostuneempia demokraattisista kansannousuista - valmiita kuolemaan niiden puolesta - kun teidän oppienne mukaan heidän piti olla kiinnostuneita vain länsivastaisesta jihadista? Miksi jo Osmanien valtakunta ja Egypti alkoivat mittavat reformit? Andalusia oli liberaalimpi kuin kristityt naapurinsa ja suurmogulit edustivat Intian kulttuurin kulta-aikaa?

Tietysti jos historiasta aina poimii vain ne omaan vihaan ja fanatismiin sopivat osat, niin sen saa näyttämään sellaiselta kuin Breivikin pamfletissa. Joka on uskomatonta soopaa. Väärät profeetat tunnetaan teoistaan...

Kaisa Jalis

Taha Islam omassa blogissaan puolusteli ruoskijaa, jonka tarkoituksena ei ollut tappaa 300 ruoskaniskulla raiskatuksi joutunutta pikkutyttöä.

Raiskaus oli siis ok.
Ruoskituksi tuleminen sen takia oli ok.
Tahan ja muiden islamistien mielestä.

turunen (nimimerkki)

Osmo Soininvaaran blogin kommenteissa 17.11.2008 kello 17:49 ex-kansanedustaja Ville Komsi (vihreät) kirjoitti:

"Ikävä velvollisuuteni on kertoa, että jos syttyy sota teikäläisten ("hommalaisten", toim. huom.) ja esimerkiksi minun tuntemieni mamujen välillä — joista useimmat ovat kelpo ihmisiä — me olemme siinä sodassa eri puolilla. Yritän olla oksentamatta, kun ruumiinne likoavat puroissa ja mätänevät metsiin".

Mistä tuollaiset väkivaltafantasiat kumpuavat vihreiden mieliin?

Islamin rauhanomaisuudesta:

"Thousands of Deadly Islamic Terror Attacks Since 9/11"

http://www.thereligionofpeace.com/

I. N.

Lisää siitä, moni ei halua edes tietää:

"98% of all jihad hadiths call killing jihad (lesser jihad) the best action."
http://www.cspipublishing.com/statistical/TrilogyStats/Greater-jihad.html‏

http://www.answering-islam.org/suomi/html/ongelman...

http://keeptonyblairforpm.wordpress.com/2009/02/13/twenty-facts-about-islam-every-infidel-should-know/‏

J. Gagarin

Tässä ehkä kaikkein luotettavinta tilastoa:

http://www.statewatch.org//news/2009/apr/europol-t...

Islamilainen terrorismi - 1 isku
* Separatistinen terrorismi - 397 iskua
* Äärivasemmistolainen terrorismi - 28 iskua
* Äärioikeistolainen terrorismi - 0 iskua
* Yksittäinen terrorismi - 5 iskua
* Luokittelematon terrorismi - 11 iskua

siviili tarkkailija

Gagarin ei osaa lukea tilastoa-

Voidaan erittäin perustellusti kysyä että mikä ero on islamistiseparatistisella ja islamistisella iskulla. Europolin tilastoissa islamistiseparatistinen isku on kategorisoitu pelkäksi separatistiseksi koska tilaston tekijä ei ole omien tutkimustensa poliittisen luonteen johdosta halunnut pitää terrori-iskun tekijän ilmoitusta riittävänä varmuustekijänä iskun tekijän todellisesta identiteetistä.

J. Gagarin

Ei ole kovinkaan perusteltua kyseenalaistaa tuota eroa.

Vastaavasti kuin ETA:n tai IRA:n tekemiäkään iskuja ei ensisijaisesti kategorisoida "kristillisfundamentalistisiksi iskuiksi" vain siksi, että niiden tekijät sattumoisin edustavat katolilaisuutta.

Vaikka tshetshenit olisivat ateisteja tai kristittyjä, niin omasta isänmaanrakkaudestaan he taistelisivat miehittäjiään vastaan aivan samoin kuin nytkin. Myöskään Irakin miehityksen jälkeiset terrori-iskut siinä maassa eivät edusta "islamilaista" terrorismia.

Anis Harran

Ei ole olemassa islamistiseparatismia. Islamismi on internationalistinen aate. Zawahiri (Qaidan kakkosmies) on viimeksi tänä kesänä tuominnut separatismin, nationalismin ja erillistaistelut. Pitää olla vain yksi suuri jihad.

Tshetshenian, Kashmirin, Balutshistanin ym. separatististen konfliktien kohdalla on kyllä tehty myös islamistisia iskuja. Siis yleensä juuri islamistit ovat olleet terrorismin kannalla, separatistit enemmän sissisodan. Aina ei tietysti ole aivan selvää, koska sama ryhmä voi yhdistellä nationalistisia, sosialistisia tai islamistisia elementtejä.

Separatistisesta vastarinnasta päästään sillä, että toisen kansan mailta vetäydytään. Islamistien kohdalla tämä ei ikävä kyllä toimi, koska heitä ei kiinnosta jonkin maan itsenäistyminen, vaan jihad on itsetarkoituksellista "pelastusta" kuvitteellisesta arvorappiosta samaan tapaan kuin Breivikin pamfletissa ristiretkeläisyys.

Mika. H

Sinulla näyttää olevan muitakin traumoja Osmo kuin tuo islamfobia. Alatyylisesti leimasit taas hommafoorumin muutaman YKSITTÄISTAPAUKSEN perusteella. Eilen kahlasin tuon yli 1000 kommenttia saaneen pommiketjun pikaisesti läpi ja nopeasti arvioiden tämä sinun OMA palstasi oli enemmän "juhlimassa" alkutilannetta kuin "hommalaiset".

Luuletkos muuten, että traumapohjainen ajattelumallisi vähentää vastaavien iskujen mahdollisuutta? Vai uskotko, että ns. vihapuheesi ei vaikutakaan aidan toiselle puolelle?

""Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan. ""

Ns. tilastotieteilijänä tiedät varmaan itsekin vastauksen typerään toteamukseesi.

Joonas Kolehmainen

Mikä Osmon tekstissä on vihapuhetta? Toteamus "perusnorjalainen "hommafoorumilainen" (huom. lainausmerkit)" vai? Mika H, kysyn sinulta paljonko saat palkkaa roskapropagandasi levittämisestä ympäri verkkoa?

Jari Eteläsaari

Tuo teko on seurausta norjan harjoittamasta oudosta maahanmuuttopolitiikasta jonka seurauksena oslon väestöstä on jo yli kaksikymmentä prosenttia islaminuskoisia.

Poliitikkojen tulisi ymmärtää paremmin ne seuraukset mitä tämän poliitiikan harjoittaminen tekee yhteiskunnalle.
Tekijä teki tuon teon kostona sille muutokselle jonka tekijän mielestä norjan sosiaalidemokraattinen puolue on maahan aikaansaanut.

Tekoa ei olisi tapahtunut jos norjan maahanmuuttopolitiikka ei johtaisi siihen että ihmiset kokevat olevansa väestönosa jonka arvoja ei kunnioiteta omassa maassaan. Tämä aiheuttaa katkeruutta monissa ihmisissä ja poliitikkojen tulisi huomioida nämä vaikutukset harjoitetussa maahanmuuttopolitiikassa.

Osmo ei ilmeisesti suostu ymmärtämään mitä seurauksia yhteiskunnalle tulee siinä vaiheessa kun islaminuskoisia on maassa niin paljon että näiden näkemyksillä voidaan vaikuttaa maan lainsäädäntöön, sen seurauksena maan laisäädäntöön vaaditaan islamilaisen lain mukaisia muutoksia, jonka seurauksena yhteiskunnan sivistys taantuu kuten kaikissa islaminuskoisissa maissa on tapahtunut.

Anis Harran

Eikö sitten kannattaisi islaminvastaisen sodan sijaan muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa, tai vielä paremmin, lopettaa ulkomaalaisten toimettomuuden subventoiminen erilaisilla sosiaalituilla?

Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa, vaikka islamofoobeille kaikki näyttää ilmeisesti yhdeltä suurelta mystiikkamössöltä.

Kaisa Jalis

USA:ssa ei heti synny tämän kaltaisia ongelmia, koska siellä ei ole sosiaaliturvaa, vaan kaikkien on käytävä töissä.

En kuitenkaan kannata sosiaaliturvan rapauttamista, vaan muslimein auttamista omassa maassaan tai lähimaissa.

Pasi Tervonen

Hyvin osaa Osmo vääristellä tässäkin tilastoja heittämällä jotain hatustaat jotain lukuja ja käyttämällä epämääräisiä termejä kuten "järjetön tuhoteko". Hyvä Osmo! Sinusta on tullut vihdoin poliitikko.

Muslimien osuus Euroopan väestöstä on tällä hetkellä 8%. Kun tätä lukua vertaa esimerkiksi 2000-luvulla tehtyihin pommi-iskuihin, voi helposti todeta että muslimit ovat yliedustettuina näissä tilastoissa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Islamist_ter...

Pekka Manner

Kristityissä on ääriaineksia samoin oikeistossa. Kristityt vihaavat mm. homoja ja Suomen oikeistossa on silmitöntä vasemmistovihaa, mitä voi myös lukea UudenSuomen blogeista.

Johannes Waronen

Oli täysin perusteltua olettaa kyseessä olevan islamilaisten terroristien. Vaikka suurimman osan Euroopan iskuista ovat tehneetkin eurooppalaiset kristityt, nämä iskut ovat tapahtuneet Korsikalla, Italiassa, Kreikassa, Baskimaalla ja Pohjois-Irlannissa. Toisekseen ne ovat usein separatistien tavoitteita tukevia häirintätoimia, jossa oikeustalolle tai valtion virastoon viritetään pommi josta sitten ilmoitetaan paikallislehteen ennen sen räjähtämistä.

Kaupunkien keskustojen kaduilla iskuja ovat tehneet juuri islamistit ja IRA (90-luvulla Lontoossa ja Manchesterissa). IRA ei ole enää toiminnassa eikä ole koskaan toiminutkaan Norjassa joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Pommi-isku oli myös varsin "näyttävä" joten oli vaikea uskoa, että kukaan yksittäinen kaveri sellaiseen pystyy (no, Timothy McVeigh). Islamistien toiminnasta Norjassa oli myös ollut paljon puhetta ja porukka oli myös uhkaillut tässä muutama päivä sitten terrori-iskuilla.

Anis Harran

Ihminen saa olettaa mitä haluaa, mutta kannattaisi ottaa asioista selvää ennen kuin lähtee oletuksillaan hysteerisesti rähjäämään.

Minusta islamistit ovat yleisesti ottaen vastenmielisiä uskonnon väärinkäyttäjiä ja rienaajia, mutta kun ei kukaan heitä Suomessa puolusta - vai löydätkö foorumeilta paljonkin islamisteja? - niin näen kyllä fanaattisen islamofobian suurempana ja enemmän pahaa aiheuttavana ongelmana.

Sanoin "yleensä ottaen"; olen tavannut myös kohtuullisen fiksuja islamisteja, joiden kanssa on voinut käydä järkevää keskustelua ilman täkfiiriä. Olen tavannut myös paljon fiksuja maahanmuuttokriitikoita ja itsellänikin olisi paljon kriittistä sanottavaa Euroopan maiden tyhmästä maahanmuuttopolitiikasta, koska satun uskomaan työntekoon ja yrittämiseen ja tiedän, että humanitaarinen maahanmuutto ei ole humanitaarista.

Vastustan typerää, vihaa lietsovaa, mytologista islamofobiaa, en sitä että ulkomaalaisten pitää sopeutua uuteen kotimaahansa. Jo ihan oman ja lastensa elämänkin vuoksi.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Nämä aktiivipoliitikkojen kieli poskessa mutjaten väännetyt harvat blokit ovat askel hyvään suuntaan. Siitä lievä kiitos Osmo Soininvaaralle. Kun nyt vielä saisimme heidät osallistumaan mahdolliseen syntyneeseen keskusteluun ja vastaamaan huutoonsa, se lienee toistaiseksi liikaa vaadittu.

Osoittaako em. osallistumattomuus tiedon puutetta, ylimielisyyttä vai liturgian jälkeistä tyhjyyttä asiaan, vaiko kaikkea niitä?

Vain JJKasvi oli aktiivi osallistuja kommentoinnissakin, mutta hänen tyylinsä ei sitten miellyttänytkään vihreän impivaaran väkeä.

Harvoja osallistujia on mm. Persujen Reijo Tossavainen. Hänen bloki-osallistumisensa ei kovin paljon muuttunut onnistuneen vaalituloksensa jälkeenkään. Suotaselkäinen ja sanojensa mittainen mies, jossa Vihreillä olisi paljon opittavaa.

juri g.

Soininvaara yrittää hyötyä poliittisesti tragediasta leimaamalla aiheetta poliittisia kilpailijoitaan. Oksettaa, toki eri syystä kuin Ville Komsia.

Sananvapautta ja omistusoikeitta rajoittavat hallituspuolueen lakiesitykset tulevat perässä.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Osmo: "Hommafoorumilla otettiin tietysti asiasta koko ilo irti, kunnes kävikin ilmi. että tekijä ei ollutkaan islamilainen terroristi vaan perusnorjalainen ”hommafoorumilainen”."

Nyt on sitten Osmolla ja vihreillä ilo irti, kun tekijä olikin "ääriokeistolainen" tai ainakin islamvihaaja.

Mika Eiramaa

Presidentti Martti Ahtisaari on antanut julkisuudessa ääriliikkeiden seurantaa ja vastustamista koskevan lausunnon, joka tukee yksi yhteen Knfijv:n aiemmin esittämää kannanottoa, ks.
http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Esim. SAFKA-terroriryhmittymän kellokkaat ovat stalinilaispútinilaisia kommunisteja, potentiaalisia massamurhaajia siis. He myös kaikki vastustavat viipurinpakolainen Ahtisaarta ja muita Knfijv-myönteisiä humanisteja ihan jo siksi, että Ahtisaaren verivihollinen Serbia milosevicilaisineen (joita terroristi Anders Breivik on ilmoittanut tukevansa henkeen ja vereen) on maailman fasistisimman ja rasistisimman sortovaltakunnan työnjatkajan Venäjän liittolainen. Tuo poppoo on yksi ylimmistä syynättävistä ja meidän maltillisten vastarinnan kohteita Suomessa!

Matti Koskinen

Soininvaaran olisi kannattanut 1945 muutta Viroon nimellä Ivan Ivanovits,nyt hän ymmärtäisi mitä muutoksia yhteiskuntaan tulee vieraiden ihmisten pakkomuutolla. Mitä surua,väkivaltaa,vihaa,inhoa ja paljon muuta liittyy tähän tragediaan niin Viron kuin Venäjän kansalaistenkin taholta.
Ja juuri Soininvaara,juurikin poliitikot tekivät tämän tragedian. Samaa teette niin pohjoismaissa kuin koko Euroopassa,haluatte oman elitisminne säilyttämiseksi sekasorron ihmisten ja kulttuurien kesken.Ei monikaan halveksi Islamia,ei väriltään erilaisia,kaikkien normaalien ihmisten halu elää siellä missä on juuret ja suku,oma kansa ja kulttuuri,on ihanne.
Miksi tepoliitikot ette sitä ymmärrä,vai ettekö välitä kun pakkosiirroista tulee kansainvälistä glooriaa ja rahaa? Vain 1-1,5% "poliittisista pakolaisista" on siirretty ns.kehittyneisiin maihin,tepoliitikot paskat veisaatte näistä 98,5%:sta,me Suomen veronmaksajat kyllä. Mieti hieman etiikkaa ja ihmiselämän kunnoitusta!

Ilpo Tuovinen

Milloin Soininvaara käsittelee blogeissaan humanitaarisen maahanmuuton kokonaisvaikutuksia suomalaiselle yhteiskunnalle, ottaen huomioon kaikki se, mihin Hollanti, Norja, Ruotsi tai Tanska ovat ajautuneet. Nyt onkin helppo vyöryttää "vihapuheen" syyksi tällainen veriteko ja Ylen tavoin syyttää suurinpiirtein Halla-ahoa tästä. Halvat on huvit vihervasemmistolla.

Eila Jokimaa

Onhan tuolla länsimaissa harjoitetulla propagandallakin vähän osuutta. Eivät ihmiset katso tilastoja, vaan lukevat lehtiä ja katsovat uutisia. Se vaikuttaa pakostakin asenteisiin, jos ei satu olemaan erikoisen perehtynyt aiheeseen. Ja tietenkin jotkut viholliskuvat mielyttävämpiä kuin toiset.

Jaakko Tuononen

"Asuuko meissä kaikissa pieni islamfobisti?" Joo, kyllä asuu. Ja asuu myös kaikkien muidenkin uskontojen fobisti - jos sopii.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Islamofobia on ihan terve asenne:

"Jos epäilette, että vaimonne ajattelee itse, nuhdelkaa häntä, kieltäytykää vuodeyhteydestä ja hakatkaa häntä. Mutta jos hän sitten alistuu, jättäkää hänet rauhaan". Koraani

J. Gagarin

"Nainen vaietkoot seurakunnassa" (Apostoli Paavali)

"Vaimo olkoon alamainen miehelleen" (Wanha Testamentti)

"Älä himoitse toisen karjaa, vaimoa äläkä mitään, mikä on hänen omaansa"
(Mooseksen laki)

"Noitanaisen ei pidä antaa elää" (Wanha Testamentti)

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Näinhän se on. Huomaat varmaan itsekin lainauksiemme olennaisen eron. Toivottavasti.

Jaakko Tuononen

Onko evoluutio tuottanut näin sairaan ihmiskunnan, joka uskoo Jahveen Jeeskukseen, Muhammediin tai Allahiin jumalana, ja viimeisenä vastauksena olemassa oloon?

Hei pientä rajaa. KAIKKI uskonnot ovat mielisairautta. Kaikki kirkot ja moskeijat pitäisi sulkea ja kaikki uskonnot pitäisi kieltää. 2011 ja yhä idiootit (papit, piispat ja mullahit) hallisevat.

Matti Koskinen

Toivon sydämestäni,että tämä mitääntekemätön,puhtaista puhtain teoreetikko herää vielä jonain aamuna,paksu osakesalkku sängyssään,minareetista kaikuvaan älämölöön Islamistisessa Suomessa.
Ilmastokin vihreitten ennustuksen mukaan on silloin trooppinen,veronmaksajien varallisuus on myös siirretty hallitusti poliitikoille. Tärkeintä tietenkin on,että kaikki vihakirjoittajat(tuo ihmiselle täysin käsittämätön ominaisuus on eliminoitu)on siirretty pois.
Poliitikot kun ovat kaikki Soininvaaraa myöden panneet koko elämänsä peliin meidän itsetuhoisten idioottien elämän ja elintason pelastamiseksi.

Matti Koskinen

Kuulin juuri äsken,että tämä veikko,Osmo Soininvaara on Helsingin kaupunginvaltuustossa! Täällä hän vetelee suuria,teoreettisia linjoja maailman uskonnoista ja suvaitsevaisuudesta. Sen sijaan hän ei tiedä(vai pitäisikö hänen tietää Helsingin kaupungin asioista?)kuinka paljon tehokasta työaikaa menee hukkaan kun Helsingin kaupungin työntekijät rukoilevat usean kerran päivässä peppu päin pohjoista ja naama päin eteläkaakkoa?
On tuhansia ja taas tuhansia asioita mihin Soininvaarankin pitäisi itsepyrkineenä luottamushenkilönä ryhtyä,mutta kun ei ryhdy. Siitä kun tulee teoreetikolle töitä,eikä saa ilmaista hyväntekeväisyyttä! Sama syy suurella osalla poliitikkoja,siksi ne pitäisi valehteluistaan huolimatta vaihtaa seuravissa vaaleissa. Huom! Helsinkiläiset!

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

En tiedä tilastoista, mutta olisiko niin, että islamilaiset terroristit olisivat maailmanlaajuisesti kristittyjä fundamentalisteja johdossa tuhoiskuissaan? Kristillisfundamentalistisistakaan tuhoiskijöistä en varsinaisesti tiedä, mutta eivätkö kristinuskon nimeen tuhoavat ole äärimmäisen paikallista sorttia; friikkejä siellä P-Irlannissa? Espanjan separatisteilla ei liene edes etupäässä kristillisiä motiiveja? Tappaminen on suoraan kymmenessä käskyssä kielletty yksiselitteisesti - toisin, kuin islamissa, jossa toisaalta kehotetaan hyökkäyssotaan ja sieppauksiin, toisaalta rauhaan. Jeesus oli pasifisti - Mohammed sotapäällikkö, joka mm. itse antoi kivitystuomion juutalaisnaiselle aviorikoksesta ja artikkelista luin, että myös silpaisi päät poikki joukolta jo antautuneita vihollisiaan.

Itse en päivilippostellut muslimiterroristeja tähän tekoon syyllisiksi, koska oli tunne, että heitä on niin paljon jo epäilty ja ruodittu, etteivät ehkä näkevät tällä hetkellä kannattavammaksi pidättyä iskuista - edellisestä epäonnisesta Tukholman iskuyrityksestäkin on niin vähän aikaa.

En sitten tiedä, miten epäonnistuneet islamistien iskut vaikuttaisivat tilastoihin - yritykset pitää laskea siinä missä toteutuneet hyvin tuhoisat iskut.

Joka tapauksessa oli sitten minkä tahansa aatteen edustaja, yksin tai harvalukuisena toimineita ilman laajempaa tukea on turha käyttää mustamaalaamaan mitään aateryhmää. Kuitenkin jos edustaa hyvin äärimielipiteitä ja kirjoittaa 1 500-sivuisen kirjan aiheestaan, saattaisi kuulua riskiryhmään ja nimenomaan onnistuneen tuhoiskun tekijänä. Osanottoni erityisesti Norjassa kuolleiden vanhemmille ja sisaruksille. Ajattelen aina ihmisoikeusloukkauksissa, että uhrina olisi voinut olla oma lapseni.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Miten Osmo määrittelisi järkevän ja asiallisen islamkritiikin? Siis sellaisen, joka ei ole fobiaa? Osaisiko Osmo nimeltä mainita joitain islamkriitikoita, jotka eivät ole islamfobisteja, vai onko jokainen islamia kritisoiva ihminen islamfobisti?

Matti Koskinen

On nämä teoreetikot erikoista porukkaa jotka tänne kirjoittelevat,Soininvaaraa myöten.
Tulee mieleen oppimattoman Stalinin toteamus:Jos kuolee kymmenen ihmistä,se on tragedia. Jos kuolee kymmenen miljoonaa,se on tilastotiedettä,vai mitä.
On täysin turhaa kategorioida näiden edellisten ikiopiskelijoiden tapaan tappajia sivistys-sanoilla,kun eivät mihinkään niistä liity.
Kuten ei liity mitenkään auttajatkaan. Myyrmannin tuhon jälkeen eräskin Kokoomusministeri kehui kuinka autetaan,eipä auttanut kukaan,rahaa kyllä kerättiin miljoonia. Kukahan kokoomuslainen sai?
Ja Kajavalle tiedoksi:miksi väität että kirjoitti,nykytekniikalla kun voi kopioda kuten Breivik.Kirjoittelu on suurelta osin kopio,kuten kokoomuslaisen "maisterin",joka palkittiiin kopioinnistaan Unkarin lähettilään tittelillä. Kekkosen poika Taneli,sai saman tittelin rankalla juopottelulla.Että se siitä poliitikkojen pelleilystä veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Lueppas Osmo Koraania, niin sinussa elää suuri islampelko?

J. Gagarin

Pelkäätkö myös Kalevalaa?
Se on vielä tuoreempaa tavaraa.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Koraanilla ja Kalevalalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa!

J. Gagarin

Joo, mutta kyllä sielläkin on pelottavia hahmoja ja väkivaltaa.

Kaisa Jalis

Mutta Kalevalan suurmies LAULOI ja voitti viisaudellaan taulapäät.

Islamin 'pyhä mies' katkaisi kauloja sen kun kerkesi.

Kauko Aatos

Onko Osmo vilkaissut maailman etsityimpien terroristien listaa? On siellä yksi San Diego, mutta muiden nimet ovat juuuri sellaisia kuin Osmokin arvaa. Ruotsin pelätyimpien rikollisten joukossa (30 kpl) taisi olla yksi svensson, mutta muut olivatkin enemmän tuhannen ja yhden yön taruista. Tämä on yksinkertaisesti totta, näin on vaan käynyt Iranin vallankumouksesta lähtien.

Vaikka joku norjalainen täyshullu ampuikin norjalaisia, en silti näe mitään syytä myötävaikuttaa islamin merkityksen kasvuun suomessa (ns. islamfobia) tai lisätä täysin vastikkeettomasti elätettävien luku/kirjoitus/kieli/ammattitaidottomien motiiveiltaan ja taustoiltaan tuiki tuntemattomien henkilöiden tuloa suomeen (ns. muukalaisviha).

Matias Gerlich

Jonkinlaisen kuvan saa myös teon tekijän eräästä ihailun kohteesta - Winston Churchillistä.

"Churchill was an English chauvinist, a British racist, and like Wilson, loathed the so-called "dirty whites," the French, Italians and other Latin’s, and Slavs like the Serbs, Poles, Russians, etc.... Churchill professed Darwinism, and particularly disliked the Catholic Church and Christian missions. He became, in his own words, "a materialist to the tips of my fingers," and fervently upheld the worldview that human life is a struggle for existence, with the outcome the survival of the fittest. "

Churchill oli tunnettu rasisti, imperialisti, kristinuskon vihaaja ja darwinilaisuuden kannattaja. Hän täytti kaikki tunnusmerkit tunteettomasta ja kyynisestä valtiomiehestä, joka "Britannian edun vuoksi" oli milloin tahansa valmis heittämään itäeurooppalaisen roskasakin, mukaanlukien suomalaiset, Stalinin syötäväksi.

Esimerkki Churchillin rasismista:

"An example of Churchill's racial views are his comments made in 1937: "I do not admit that a great wrong has been done to the Red Indians of America or the black people of Australia. I do not admit that a wrong has been done to these people by the fact that a stronger race, a higher-grade race, a more worldly wise race, has come in and taken their place.""

http://mises.org/daily/1450

Kalle Pahajoki

Älä syytä itseäsi Osmo. Kaikki eniten julkisuutta saaneet pommi-iskut, 9/11, Madridin pommi-iskut, Lontoon metropommit ja Tukholman epäonnistunut pommi-isku ovat olleet islamistien tekemiä. Varmaan aika nopeasti ammuskelun paljastuttua useammat myös vaihtoivat pääepäiltyä skenaariossa, koska se puolestaan ei sovi islamistien iskujen tyyliin.

Hommaforumilainen on kuitenkin huono vertaus, ennemmin puhuisin vaikka takku.net-laisista. Suomen viimeisin poliittisesti motivoitunut tuhotekohan oli pääradan turvalaitteisiin kohdistunut terrori-isku, joka oli vasemmistoanarkistien tekosia. Hommaforumilla asioihin pyritään vaikuttamaan keskustelun ja demokraattisen vaikuttamisen keinoin.

N N

Ehkäpä islamofobia johtuu siitä, että kymmeniä tuhansia alkuperäisiä eurooppalaisia on joutunut muuttamaan pois islamilaisten tieltä. Esimerkkeinä malmö, itä-lontoo ja pariisin lähiöt.

Anis Harran

"joutunut muuttamaan pois islamilaisten tieltä"

Jo on heikkohermoista porukkaa.

Jos ei siedä vääräuskoisia naapurissaan niin kukaan ei kiellä yksityisesti omilla rahoillaan ostamasta taloa ja asuttamasta sitä pelkästään valkoihoisilla kristityillä. Varsinkin jos ne musut ovat vähän köyhempää ainesta, niin eivätköhän myös ihan mielellään myy asuntojaan, jos saavat kannattavan tarjouksen.

Kauko Aatos

Ne alueet, joihin kukaan ei halua muuttaa eikä viranomaiset enää uskalla tulla ovat islamilaisia. Ranskassa, ruotsissa, UK:ssa jne. Olen ajanut europpaa omalla autolla ristiin rastiin (yli 20 v.) ja juuri nämä islamilaiset alueet ovat niitä hirvittäviä alueita.

UK:ssa jopa Pubissa varoitettiin, että sinne ette sitten aja. Miksi näiden kokemusten ja tietojen jälkeen minun pitäisi suhtautua islamiin positiivisesti? Mitä positiivisia kokemuksia islam minulle tarjoaa? Varsin löysänä protestanttina olen aina ihaillut katolisten kirkkojen komeutta ja kuinka ylpeinä paikalliset esittelevät näitä "majasteetteja vuosisatojen takaa" tyypillisesti ranskassa. Hienoa, olen samaa mieltä.

Miten voidaan olettaa, että syntyy jonkinlainen kulttuuri-integraatio kun huivipäiset naiset eivät edes katso päin? Tyypillisesti ranskassa pieni peli on aina päällä kuten länsimaissa pitääkin. Miten vihreät arvioivat imaamin lausuntoa, että musliminaiset eivät seurustele vääräuskoisen kanssa. Eikö tämä naulitse intgroimattomuuden lopullisesti?

Anis Harran

Kauhu on usein katsojan silmässä. Ihmiset pelkäävät siellä, missä visuaaliset havainnot eivät ole heille tuttuja. En minä näe kauheutta enkä koe ahdistusta Euroopan suurkaupunkien muslimivoittoisissa kaupunginosissa, vaikka kieltämättä jotkut banlieut ovat aika ankeita. Ei sen puoleen että pääosin kristittyjen asuttamat esikaupungit aina olisivat erityisen paljon viehättävämpiä.

Ai, kyllä minusta musliminaiset osaavat flirtin, myös ne huivipäiset. Autosta ulos astuminen voi auttaa.

Jotain on pahasti epäonnistunut aina jos on alueita, joihin poliisi ei mene. Se ei välttämättä johdu asukkaiden uskonnosta, mutta on ihan totta, että islamistit (ja muutkin ääriliikkeet) samoin kuin rikolliset voivat tällaista tilannetta hyvin käyttää hyväkseen.

N N

""joutunut muuttamaan pois islamilaisten tieltä"

Jo on heikkohermoista porukkaa.""

Niin on. Täällä euroopassa ollaankin hieman heikkohermoisempia kuin aasiassa. Ja ainoastaan hyvin harvat ovat valmiita turvautumaan väkivaltaan. Vai olisiko se parempi, että kerättäisiin lynkkausjoukot, joilla vääränvärisiä ja uskontoisia ihmisiä pahoinpitelevät muslimirasistit kuriin?

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Kimmo Pirkkala: Jokainen islamia kritisoiva henkilö ei ole islamofobi. Fobia on perusteetonta pelkoa, eikä ankarakaan kritisoija välttämättä pelkää islamia tai sen leviämistä. Toisaalta islamin ankara kritisoija, joka kokee islamin kritisoinnin suorastaan kutsumuksekseen *yleensä* kaiketi pelkää islamin ja sen arvojen leviämistä etenkin kotimaassaan. Toisaalta pro-monikulttuurikkojen mielellään viljelemän "islamofobin" kohdalla on täysin väärin käyttää fobia-termiä, koska pelko ei ole perusteeton esim. systeemianalytiikan dosentti Kyösti Tarvaisen mukaan:

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Kantasuoma.... Jos joku tietäisi tähän jonkin järkiperäisen ja perehtyneen vastavedon, niin tutustuisin mielelläni. Entä onko Supon päällikkö tms. islamofobi, kun kommentoi Tukholman iskuyrityksen jälkeen radiossa, että islamisti-isku Suomessa on vain ajan kysymys? Tämän ja vastikäisen Tukholman yrityksen valossa ei pidä soimata itseään muiden, kuin niiden, jotka päivilippostelivat asiasta julkisesti.

Anis Harran

"Jokainen islamia kritisoiva henkilö ei ole islamofobi."

Tämä on täysin totta. Mutta jokainen, jolla on vainoharhainen yksinomaan islamiin obsessoitunut maailmankuva, joka ei pysty muodostamaan tasapainoista inhimillistä käsitystä islaminuskoisista ihmisistä, ja joka levittää järjestelmällisesti muslimivastaista vihadiskurssia, on islamofobi.

Fobia-sanan käyttäminen voi olla lääketieteellisesti väärin, koska kyse on ennemminkin poliittisista vainoharhoista, mutta niinpä sitä vain käytetään, kuten käytetään russofobiaa yms. Myös antisemitismi on teknisesti väärin, koska Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Andalusian juutalaiset ovat vain yksi seemiläinen kansa ja ashkenaasien seemiläisyys kokonaan kyseenalaista. Myös arabien, assyrialaisten ja etiopialaisten vihaaminen pitäisi katsoa antisemitismiksi. Mutta kun sanoille on kerran annettu tiettyjä merkityksiä, niin joudumme niitä lähinnä sellaisissa merkityksissä käyttämään.

Minusta fobia-sana on kohtuullisen osuva islamofobian kohdalla, koska kyse on peloista ja vainoharhoista, joista viha ja harhainen kokonaiskuva kumpuavat.

Vaikka uskoisi jonninjoutaviin skenaarioihin siitä, että muslimit nousevat enemmistöksi siinä-ja-siinä ajassa, niin sen pelkääminen olisi silti fobiaa. Jos muslimien syntyvyys niin kovasti pelottaa niin eikö kannattaisi tehdä enemmän vaaleita kristillisiä lapsia tai muuttaa maahanmuuttopolitiikkaa? Ne ovat aivan eri asia kuin muslimivihan lietsominen.

Vanhemmat päättävät uusien ihmisten geeneistä valitsemalla partnerinsa; uskostaan ihminen viime kädessä päättää aina itse (99% tosin vanhempiansa seuraten).

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Voisitko mainita nimeltä jonkun suomalaisen islamkriitikon, joka ei mielestäsi ole islamofobi?

Raoul Konnos

Minkähän takia hommafoorum onkaan suljettu tänään...?

Kyllä hommalaisia nyt kihelmöi, kun heidän hengenheimolaisensa teki sen, mitä useimmat hommafoorumilaiset uneksivat tekevänsä, mutta vain harva uskaltaa. Ja nyt pitäisi vielä kieltää omat mielihalunsa median painostuksen johdosta. Ja Halla-ahon puna poskilla senkun kasvaa kasvamistaan - opetuslapsia Norjassa asti!

On vain ajan kysymys kun joku opetuslapsista toteuttaa saman kaavan mukaisen puhdistautumisriitin täällä meillä.

Sataako tämäkin persujen laariin?

N N

Naurettavaa provosointia. Yhtähyvin voisi väittää kristittyjä vihaavien juutalaisten tai muslimien olevan onnesta soikeana. Koita kasvaa aikuiseksi.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Islamistit tekevät terroritekonsa uskonsa huumassa. Tarkoin annetun suunnitelman pohjalta, päästä marttyyrinä paratiisiin! Vääräuskoiset palavat helvetin tulessa jne sanotaan Koraanissa.
Tämä Norjan tapaus ei ole uskonnon salenema teko. Kristityt kieltävät tappamisen "älä tapa". Hulluus tässä satoa niitti. Ei siis myöskään poliittinen suuntautuminen sinänsä?
Kuinka Suomen pitäisi varautua hirmutekoihin? On parannettava voimakkaasti kansanterveystyötä. Erikoisesti resursseja paljon lisää ennalta ehkäisevään työhön. Samoin poliisien määrää ja toimintaedellytyksiä on parrannettava ja lisättävä!

Hannu Töyri

Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan.

Hyvä Osmo, että ymmärrät islamofobian syyn ja näin ollen ymmärrät myös oikein mitä fobia tarkoittaa - kaikki ei tunnu sitä ymmärtävän.

Antti Lainen

Kristinuskon perusteista ei tiedetä mitään, jos joku todella uskoo kristiuskon sallivan tällaisia tekoja. Kyse on mieleltään sairaan ihmisen järjettömästä teosta, asialla ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa. Tietysti kristinuskon vastustajat saavat tästä mehevää kirjoittelua, Osmo Soinivaaran tapaan, perustaen väitteensä siihen että mieleltään sairas kaveri on perustellut järjettömiä tekojaan uskonnolla, joka on vastakohta kristilliselle ihmiskäsitykselle.

Enni Kulovaara

"Jälkeenpäin tilastotieteilijä minussa kysyi, miten voin veikata noin huonosti. Ja miten kaikki muutkin voivat. Jos ajattelemme Euroopassa viimeisen 20 vuoden aikana tehtyjä järjettömiä tuhotekoja, islamistien osuus niissä on aivan mitätön."

- Mitätön? Onko siviilien tappamiset mielestäsi mitätön juttu? Miksi muuten otat esille vain Euroopassa tehdyt järjettömät islamistien tuhoteot? Eikö muun maailman uhrit merkitse sinulle mitään?

"Jos vastaavista teoista vähintään 95 prosenttia on ”kristittyjen” tekemiä ja korkeintaan viisi prosenttia islamistien, olisi tietysti loogista veikata ”kristittyjä”, ainakin, jos vedonlyönnissä itää panna peliin omaa rahaa. Myös uskontokuntien välisessä lahtaamisessa kristityt johtavat islamilaisia murskaluvuin."

- Varmaankin. Uskonnot ovat vaarallisia.

"Islamilainen terrorismi on onnistunut tavoitteessa yli odotusten, jos se on saanut meidät noi irrationaalisten pelkojen valtaan."

- Myönnät, että islamistien tarkoituksena on luoda pelkoa ja kuitenkin väität, että pelko on irrationaalista? Onko muka?

Teppo Tuppula

"Hommafoorumilla otettiin tietysti asiasta koko ilo irti, kunnes kävikin ilmi. että tekijä ei ollutkaan islamilainen terroristi vaan perusnorjalainen ”hommafoorumilainen”.

Kuvottavaa.

1) Hommafoorumilla teko on tuomittu yksiselitteisesti, ja kaikki kirjoittajat ovat olleet järkyttyneitä tapahtumasta. Kukaan ei ole "ottanut iloa irti".
2) Teon motiiveilla on spekuloitu joka paikassa suuntaan ja toiseen, hommassa veikattiin myös kajahtanutta "nationalistia" teon tekijäksi. Samasta spekulaatiosta ovat ottaneet "ilon irti" mm. YLE, BBC, CNN jne. Tähän on rationaalinen syy, koska Norja on NATO:n jäsen ja mukana erinäisissä islamilaisissa maissa tapahtuvissa sotilasoperaatioissa.
3) Millä ihmeen oikeudella väität näin: "tekijä ei ollutkaan islamilainen terroristi vaan perusnorjalainen ”hommafoorumilainen”.

Kyllä nämä vihapuheet ovat aika hirvittäviä, riippumatta siitä, kuka niitä esittää.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Islamin perinne salli ennen kaupungin valloituksen jälkeisen ryöstön ja raiskauksen 2pv. ajaksi.
Näin tapahtui mm.Konstantinopolissa 1453 AD.
Muhammed valloittaja lyhensi määräajan raiskaukseen yhteen päivään.
Huomaavainen ja humaani herra.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Ei näytä siltä, että Osmo Soininvaara, Anis Harran tai kukaan muukaan osaa nimetä ainuttakaan asiallista islamkriitikkoa nimeltä. Tämä johtaa tietenkin päätelmään, että kaikki islamin kritisointi on heidän mielestään islamfobiaa.

Anis Harran

Sorry, en huomannut aiempaa kysymystä. Minusta on hyvä ja tärkeää, että islamisteja arvostellaan, että jihadistista vihapuhetta arvostellaan ja että niiden valheet paljastetaan. Vielä parempi jos arvostelijat myös tietävät mistä puhuvat. Esimerkiksi Palva ei minusta ole mikään islamofobi. Hämeen-Anttilaa pidän turhankin kritiikittömänä. Umayya Abu-Hanna ei ollut islamofobi (ei taida enää olla Suomessa). Pakko sanoa, että en ole lukenut enkä ehdi lukea kaikkea mitä Suomessa islamista kirjoitetaan, joten se, että en mainitse jotakuta, ei tarkoita, että pidän häntä islamofobina.

Totta kyllä, minulle ei tule mieleen yhtään islamofobiseen kulttuurisotaan keskittyvää islamofobia, joka ei olisi islamofobi. Yleensä obsessiivinen keskittyminen yhteen asiaan ja kyvyttömyys puhua siitä missään muussa kuin demonisoivassa sävyssä on osoitus ääriajattelusta. Suurin osa niistä, joita pidän islamofoobeina, on kaiken maailman nettikeskustelijoita ja blogisteja, tosin lasken kyllä muutaman aktiivipoliitikon samaan joukkoon. Mieleeni ei tule yhtään vakavasti otettavaa suomalaista islamin tai itämaiden tutkijaa, jota pitäisin islamofobina, mutta heistä kukaan ei varmaan kelpaa islamofobeille "islamkriitikoksi".

Islamin ja kaikkien muslimien samaistaminen islamismiin ja islamisteihin on minusta islamofobiaa. Islamkritiikki olisi hyödyllisempää jos se olisi politiikan ja tekojen kritiikkiä. Kauhukertomusten kaivelu Koraanista ja muslimien, muslimimaiden demonisointi ei johda oikein mihinkään, koska siinä kritiikki kohdistuu olkinukkeihin ja karikatyyreihin.

Mika Eiramaa

"Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) on toistanut näkemyksensä, jonka mukaan aselakia Suomessa on kiristettävä. Hän on ollut sitä mieltä jo pitkään.
– Minun mielestäni sivistysvaltioissa kenelläkään yksityishenkilöllä ei pitäisi olla aseita kotonaan. Metsästys- ja ampumaseurat voivat pitää niitä hallussaan. Koti ei ole aseiden säilytyspaikka --
Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) ei ole miettinyt aselain muuttamista Suomessa Norjan verilöylyjen vuoksi."
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/07/1...

KNFIJV-CARSFI on tyytyväinen ulkoministerin linjauksesta ja pahoittelee sisäministerin linjausta. Sivistysvaltioissa kenelläkään yksityishenkilöllä ei pitäisi olla tuliaseita tai vastaavia kotonaan tai muuallakaan ilman viranomaisen toteamaa erityissyytä. Metsästysharrastus on tiukennetuin kriteerein päteväsyy, mutta urheiluharrastus ei ole pätevä syy - tarkkuusammuntalajeihin sopii hyvin käyttää videopeleistä tuttuja digitaalitekniikoita, ja itse väkivaltaiset videopelit tulisi kieltää. Aseita ei koskaan pitäisi luovuttaa sellaisen henkilön haltuun, joka on ollut aatteellisessa yhteistyössa arveluttavissa ääriryhmissä kuten SAFKA, Uusi punakaarti, islamistijärjestöt, STP, Arjalainen germaaniveljeskunta, KGB/FSB tai Suomi-Neuvostoliitto/Venäjä-seura.

KNFIJV-CARSFI
psta Mika Eiramaa

PS. Presidentti Martti Ahtisaari on antanut julkisuudessa ääriliikkeiden seurantaa ja vastustamista koskevan lausunnon, joka tukee yksi yhteen Knfijv:n aiemmin esittämää kannanottoa: http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Väkivaltarikosten rangaistuksia tulisi mielestäni koventaa edes vähän pohjoismaissa, lue: "Anders Breivik joutuu vain 21 vuodeksi vankilaan, koska pohjoismaa Norja on suvaitseva." http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Ilmeisesti monissa julkisuuden henkilöissä asuu suuri populisti ja monet ovat valmiita ajamaan omaa agendaansa vaikka uhrien haudoilla tanssimalla. Taas kolme sormea osoittaa itseään kun osoittaa toisia.

Tosiasioita ollaan valmiita vääristelemään. Tosiasiat sivuutetaan. Kuitenkin tie asioiden ratkaisuun on tosiasioiden tunnustamisessa. Eli valitaan väärä tie tietoisesti. Jo nyt on aloitettu intuitiiviset inkvisiitiovainot ideologisia vastustajia kohtaan.

Millä ihmeen viha- ja valhemielisellä intuitiolla syyllistetään päävikaisesta Norjan iskuista nyt kaikkia ulkopuolisia epämääräisesti eli hommaforumia, perussuomalaisia, heteroita miehiä, kristittyjä, oikeistoa jne. Tuommoiset vasta onkin vihapuheita ja kiihotusta.

Ehkä kannattaisi miettiä rakentavasti asioita eikä vain syytellä. Iskut olisi voitu ehkä ehkäistä priorisoimalla rahaa mielenterveyspalveluihin. Päävikaiset ovat tehneet sarjamurhia. Löytyy Selloa ja Jokelaa ja Myyrmannia ja potkittuja bussinkuljettajia ja taviksia.

Norjan iskun motiiveihin liittyy kritiikki ja defenssi eliitin tekoja vastaan (pm ja sos.dem.) ja taviksien kokemaan turvallisuudentunteen uhkaan ja omanarvon loukkaamiseen. Ne on tarvehierarkiassa korkealla. Rivien välistä voisi lukea pimahtaneen olleen (yhteiskunta-)kiusattu ja suojautuneen fantasioihinsa. Tekijä oli enemmänkin tavis kuin ääriainesta, joskin luonnehäiriöinen.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Pyhäksi lopuksi. Tappajan käytös ja julkisuuden kaipuu kertovat kaiken?
Hän on puhdas luonnehäiriöinen tyyppi. Psykopaatti-Narsisti.
Tuo ihmistyyppi löytyy Googlesta hakusanalla psykopaattinarsisti.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Joukkomurhasi, että saisi mainosta Manifestilleen, jota ei saa koskaan poistettua internetin syövereistä.

Keijo Räävi

Tuskin kukaan kuvitteli, että kantaväestöön kuuluva norjalainen voisi tuollaiseen hirmutyöhön kyetä. Itsekin olin täysin varma, että asialla oli islamistit ja veikkasin syylliseksi jopa Al-Qaidaa.

Kävin iskun jälkeen marketissa ja ihmisten katseista näki kuinka hekin olivat samassa uskossa. Lähi-idästä kotoisin olevien suuntaan heitettiin kuolettavia katseita ja itsekin pohdin ovatko he sittenkin terrorisoluja kaikki.

Näin tämä homma vaan menee.

Anis Harran

Niin menee, ja se on todella surullista.

Olen huomannut kuinka viime vuosina marketissa, kahvilassa ja julkisissa kulkuneuvoissa näkee ja kuulee yhä enemmän tätä vihammielistä tuijottelua, uhoamista ja epäsopivaa avautumista ventovieraille, ja kuinka usein mietin ruttunaamaisia irvistelijöitä katsoessani, että onko tuokin "niitä".

Se miten surullista tämä on, on itse asiassa ainoa syy, minkä takia jaksan ylipäätään joskus käyttää aikaani tällaisiin keskusteluihin.

Pohojan Poika

Soininvaara näyttää tanssivan haudoilla. Onko se vihreitten tapa? Vihreät iloitsivat Fukujiman ydinonnettomuudesta vaalien alla alkeellisena ajatuksena äänisaaliin kasvatus japanilaisten haudoilla ja nyt samaa. Soininvaara kääntää norjalaisen murhaajan teot käsittämättömäksi keihääksi suomalaisia poliittisia vastustajiaan "hommafoorumilaisia" vastaan.

Mikset syytä vapaamuurareita ja kasvissyöntiä? Breivik oli molempia noitakin.

Osku!

Breivik hyökkäsi Norjan työväenpuolueen nuorisoleirille ja Oslon hallintoa vastaan ja minun tietojeni mukaan tavoitellen jonkinlaista vallankumousta.

Aki Niemistö

Käypäs Osmo katsomassa sivustolla http://www.thereligionofpeace.com/
islamistien aikaansaannoksia vaikkapa viime kuussa:

kesäkuu 2011:
184 islamistien tekemää hyökkäystä,
940 kuollutta,
1527 vakavasti loukkaantunutta.

Onko tuo nyt ihme jos tuollaisesta järjettömästä hyökkäyksestä epäillään ääri-islamilaisia?

J. Gagarin

Kuten sivuston nimikin jo sanoo, se on vihasivusto islaminuskoa vastaan.

Mikko Mäkinen

Rauhanuskontoko ei siis olekaan rauhan uskonto? Voisiko joku heittää niin raakaa pilaa islamista?

Pentti Takola

Onko väliä millä sivustolla tieto on jos se pitää paikkansa? Ja onko tappajien vihaaminen epäsopivaa?

Aki Niemistö

Ennen kuin väität sivustoa vihasivustoksi, niin lue heidän oma kuvauksensa sivuston tarkoituksesta:

http://www.thereligionofpeace.com/Pages/AboutSite.htm

Voisitko viitata johonkin sivuston artikkeliin, joka voitaisiin luokitella vihapuheeksi?

Ilpo Tuovinen

Vihreiden zumba yli hautojen ei suinkaan ollut minkäänlainen yllätys, vaan se olisi tullut joka tapauksessa, olisipa syylliseksi paljastunut kuka hyvänsä. Jos teko olisi ollut islamistien tekemä, vihreät olisivat vähätelleet juttua "yksittäistapauksena" ja pelänneet "rasismin nousua" Suomessa. HBL, HS ja YLE olisivat kertoneet, kuinka suomalainen yhteiskunta on epäonnistunut kotouttamisessa, vaikka kyseessä ovat (työministeriötä lainatakseni) "kultamunat" ja moniosaajat.

En ole vieläkään saanut Osmolta vastausta siihen, miksi Suomen on tehtävä samat maahanmuuttopolitiikan virheet kuin esim. Ruotsin tai Norjan, vaikka yhteiskunnalliset seuraukset ovat tiedossa, puhumattakaan taloudellisista.

Tässäpä pieni video Norjan television ohjelmasta:

http://www.youtube.com/watch?v=y-SowWl_Oyk&feature...

Toimituksen poiminnat