Osmo Soininvaara Vihreiden kansanedustaja Helsingistä

Lopetan blogini kopioimisen tänne

Vajaan puolen vuoden ajan blogini osoitteesta www.soininvaara.fi on kopioitu tänne Uuden Suomen sivuille. Olen nyt pyytänyt toimitusta lopettamaan tämän kopioinnin, koska aikani ja voimani eivät riitä kahden blogin kommenttien seuraamiseen ja niihin vastaamiseen. Siksi läpi on päässyt kommentteja, joita pidän lainvastaisina.

Tämä blogi ei kuitenkaan poistu. Silloin tällöin, jos aihetta ilmenee, kirjoitan myös tänne.

Muutoin kutsun kaikki seuraamaan varsinaista blogiani suoraan ja osallistumaan sen jkeskusteluihin osoitteessa

www.soininvaara.fi

Tässä blogissa kommenteille on etukäteismoderointi. Solvaavia ja asiattomia tekstejä en julkaise.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Tässä blogissa kommenteille on etukäteismoderointi. Solvaavia ja asiattomia tekstejä en julkaise."

Niin, tuo on niin tuttua, jotka haluavat keskustelut mieleisikseen.

Tuo "solvaava,- ja asiaton" on niin pirun hämäävä tapa perustella vastustavien argumenttien sensurointia.

Soininvaaraa en väitä sensuristiksi, mutta mitta tuli täyteen hänelläkin.
Jos vain vihreät ajatukset sallittaisiin, Soininvaarankin blogi saisi jatkua, vaan mitä se tarkoittaisi toisinajattelijoiden kannalta?

Keskustelu vaan näyttää olevan liian vaikeaa Soininvaaran tapaisille julkisuutta hakeville, joka on kuitenkin se eräs tärkeimmistä syistä ylipäätään tuoda naamakuvan kanssa asioita esille.

No, sä lähdet ok. Moni muukin lähtee,- ja tulee....lähtee,- ja tulee.

Kiukuttelu tuosta ensimmäisenä mieleen tulee.

No, eiväthän vaalitkaan ole ihan tuossa tuokiossa, että siinä mielessä ymmärtää. Eiköhän Osmokin aktivoidu palkattujen avustajiensa voimalla taas, kun ison palkan edustajuuksia valitaan.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Ratkaisusi on,paitsi valitettava,myös oikea.
Ei sinun blogisi ole mikään roskaämpäri,johon kaikki kakka voidaan kaataa.
Kuten hyvin tiedät,kyllä,varsinkin näillä sivuilla,pörrää SS&forumilaisia,joille olet oiva kohde,siis sanallisesti.
Päätoimittaja Huusko on jo tehnyt omat johtopäätöksensä...Kohta saamme kuitenkin lukea sananvapauden rajoittamisesta yms...

siviili tarkkailija

olenko ymmärtänyt että osmo soininvaara ei ole kirjoittanut puheenvuo-blogejaan?

Onko niin että uusisuomi lehden toimittajat ovat oman työnsä nimissä siirtäneet osmo soininvaaran julkaisuja puheenvuoroon?

Tunnen itseni perusteellisen Petetyksi! Toivottavasti uuden suomen toimitus voi selittää!

J. Gagarin

Luuletko, että Paavo Väyrynen, Päivi Lipponen, Raimo Ilaskivi, Timo Soini, Barack Obama ja muut vastaavat kommentoimattomat blogistit ovat avanneet Uuden Suomen saitin ja alkaneet pukata tänne blogiaan?

Kyllä ne kirjoitukset on tehty laajempia piirejä varten toisessa yhteydessä. Osa tähän kategoriaan kuuluvista ei varmaankaan ole koskaan avanneet tätä saittia, jossa heidän bloginsa on ollut. Eivät siis myöskään lukeneet kommentteja.

Käyttäjän joonaskiminki kuva
Joonas Kiminki

Soininvaaran, kuten muutaman kymmenen muunkin kirjoittajan tekstit on julkaistu kirjoittajien omasta tahdosta Puheenvuorossa käyttäen hyväksi jostain toisesta paikasta saatavaa RSS-syötettä. Soininvaaran tapauksessa aineisto on siis tullut osoitteesta http://www.soininvaara.fi/feed/rss/

Soininvaaran kirjoitukset eivät siis jatkossa tule julkaistuksi automaattisesti – tämä on kirjoituksessa mainittu muutos nykyiseen.

Samuel Virkiö

Tuossahan se on lukenut pärstälaatikon alla:

"Varsinaisesti pidän blogia omalla sivustollani, jolla myös toivoisin varsinaisen keskustelun tapahtuvan. Nämä postaukset ovat kopioita sivuiltani. Käy siis esittämässä mahdolliset kommenttisi osoitteessa http://www.soininvaara.fi."

James Hirvisaari

Valitettavaa. Eikö mielekkäämpi vaihtoehto olisi ollut yksinkertaisesti ottaa vain kommentointimahdollisuus kokonaan pois? Halukkaat olisivat voineet sitten mennä omille sivuillesi kommentoimaan.

Etkö halua mahdollisimman paljon lukijoita - muitakin kuin vihreitä?

Vai oletko jotenkin pettynyt ylläpitoon etkä halua enää tukea sitä ilmaiseksi kirjoituksillasi?

Omasta mielestäni on erinomaisen hienoa, että on olemassa tämmöinen foorumi, jossa erilaiset ideologiat voivat olla vuorovaikutuksessa.

Samanmielinen hykertely käy helposti tylsäksi.

Kiitän US ylläpitoa hienosta foorumista.

Käyttäjän jussijaakkola kuva
Jussi Jaakkola

Samaa mieltä Jamesin kanssa, että kommentoinimahdollisuuden olisi voinut poistaa. Jokaisen kirjoituksen loppuun olisi voinut laittaa linkin, missä voi kommentoida, jos haluaa kommentoida.

Soininvaara menetti yhden lukijan, sillä en hypi yksittäisten blogien perässä, koska se on pohjaton suo kuljettavaksi.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Selvennyksenä sanottakoon, että Soininvaaran blogikirjoitukset on saatu tänne kirjoittajan luvalla suorana feedinä hänen omilta sivuiltaan.

Jatkossa saanemme Puheenvuoroon jopa eksklusiivisempaa tekstiä, koska Ode onneksi ilmoittaa, että: "Tämä blogi ei kuitenkaan poistu. Silloin tällöin, jos aihetta ilmenee, kirjoitan myös tänne."

James ja Risto, kiitos myönteisestä palautteesta!

Ropi Jarrela

Samaa mieltä olen kuin ensimmäisen läpipäässeen kommentin kirjoittanut Tyry. Moderointi on tapa rajoittaa sananvapautta poistamalla epämieluisat kommentit näennäisperustein.

Jokainen vastaa siitä mitä kirjoittaa. Kommentoija kommenteistaan, niin kai sanoo - kuka, mikä?

Käyttäjän soininvaara kuva
Osmo Soininvaara

Voit käydä katsomassa sitä varsinaista blogiani, jossa kommentteja on noin kymmenkertainen määrä tähän Uuden Suopmen keskusteluun nähden. Kyllä julkaisen kaikenlaisia mielipiteitä, en kuite3nkaan alatyylisiä tai pelkästään solvaamaan tarkoitettuja. Moderointiin tarttuu muuta prosentti kirjoit5uksista - paitsi silloin, kun puhutaan maahanmuutosta, joka hopukuttelee aivan sairaita kirjoituksia kuin kärpäspaperi.

siviili tarkkailija

Kyllä perkele pitää joku tieto olla siitä KETKÄ oikeasti kirjoittavat puheenvuoroon ja KETKÄ eivät kirjoita.

Jos puheenvuoro on toimituksellisten lainailijoiden ja olemattomien pärstä-nimien nostoa niin se on rehellisille puheenvuoron käyttäjille suoranaista valehtelua ja pettämistä.

Te Herra Huusko olette pettäneen puheenvuoroon kirjoittaneet ihmiset esiintymällä epätasa-arvoisesti ja käyttäjiä eriarvoisesti kohdellen.

Käyttäjän soininvaara kuva
Osmo Soininvaara

Kyllä nuo tekstit ovat oikeasti minun kirjoittamiani, eikä toimitus ole niitä lainaillut. Ne kopioituvat henkilökohtaisilta sivuiltani tänne sellaisinaan. Samanlainen järjestely minulla on ollut myös Suomen Kuvalehden kanssa.

Ilpo Tuovinen

Ahaa, nyt selkis. Eli keskustelu siitä, mitä humanitaarinen maahanmuutto maksaa ja miksi se meitä "ricastuttaa" onkin sairasta..selvä. Kyllähän se varmaan vihreitä harmittaa, kun nykyään on mahdollista käydä avointa keskustelua täällä Erkkolandiassakin...

Mika. H

Mielenkiinnolla lueskelin kaupunkisuunnitteluun perustuvia juttujasi. Kiitos siitä. Vanhana helsinkiläisenä aihe kiinnostaa, vaikka siellä en nyt enää asukkaan.

Muutoinkin, sinua joskus äänestäneenäkin, oli mielenkiintoista lueskella juttujasi. Sääli, että hommafoorumi-trauma ja halla-aho-trauma pilasi monet juttusi jo periaatetasolla. Yritä noista parantua niin keskustelua voi joskus jatkaakin. Äänestäminen ei tosin enää onnistu, kiitos siitä puolueesi yleisen linjan ja asuinpakkamuutoksen...;)

Toimituksen poiminnat